Museumcafé

Museumcafé

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats kunt u genieten van een heerlijke verse lunch of van een lekkere kop koffie of thee met huisgemaakt gebak. De gerechten worden vers bereid en huisgemaakt. Daarbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden uit de moestuin, kruidentuin en historische appelhof.

De menukaart van het Museumcafé wisselt met de seizoenen. Naast de gangbare menukaart kunt u kiezen uit een wisselend aanbod van seizoensgebonden gerechten en daghappen. Uiteraard denken wij ook graag met u mee als u speciale dieetwensen hebt.

Vanuit het Museumcafé heeft u uitzicht op het Museumpaviljoen en een deel van de Museumtuin. In de lente- en zomermaanden kunt u plaatsnemen op het terras. Het café is vrij toegankelijk.

Op de muren van het Museumcafé bevinden zich bijzondere wandtekeningen van Hans Lemmen en Arno Kramer. Deze twee hedendaagse tekenaars hebben eerder tentoonstellingen gehad in Museum De Buitenplaats en het museum heeft van beiden ook verschillende werken in de collectie. Naast deze wandtekeningen worden er ook werken uit de collectie van het museum getoond, bijvoorbeeld van kunstenaars zoals Michael Reynolds en Matthijs Röling.

Arrangementen

Ook voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, bruiloften, presentaties of vergaderingen kunt in het Museumcafé terecht. Wat denkt u bijvoorbeeld van een verjaardagsfeest met een heerlijke High Tea?

Verkoop huisgemaakte producten

Thuis kunt u ook genieten van producten uit het Museumcafé. Wij bieden een ruime keuze aan huisgemaakte taarten die op uw wensen kunnen worden aangepast. Hele taarten kosten €17,95 en worden enkel op reservering gemaakt. Losse taartpunten zijn zonder voorafgaande reservering beschikbaar en kosten €3,- per stuk. Hiernaast zijn er in het café huisgemaakte koekjes te koop. In het appelseizoen wordt er huisgemaakte chutney verkocht, gemaakt van appels uit de museumtuin. Wilt u een taart bestellen? Neem dan contact met ons op via: [email protected].

Let op: in verband met het coronavirus worden er tijdelijk geen huisgemaakte producten voor thuis consumptie verkocht.

Wereldkeukens

Regelmatig organiseert Museum De Buitenplaats Wereldkeukens. Hierin koken vrijwilligers die afkomstig zijn uit verschillende werelddelen heerlijke gerechten uit hun geboorteland of streek. Via de ticketshop kunt u een entreebewijs aanschaffen.

Het idee voor de Wereldkeuken ontstond in het Museumcafé van Museum De Buitenplaats. Het horecateam bestaat uit vaste medewerkers, vrijwilligers en integratiemedewerkers uit verschillende werelddelen. Op dit moment zijn er onder andere integratiemedewerkers uit Syrië en Eritrea werkzaam in het café. Hier maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van heerlijke gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten. Deze willen wij u natuurlijk niet onthouden.

Spinazie walnotenquiche

Spinazie walnotenquiche

Recept - Spinazie walnotenquiche Museum De Buitenplaats heeft een gezellig Museumcafé waar het altijd heerlijk ruikt. Bezoekers zijn hier welkom voor een kopje koffie of thee, maar het café staat ook bekend om de heerlijke lunches. Onder andere deze spinazie...

Lees meer
Eritrese zigni en injera

Eritrese zigni en injera

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats werken integratiemedewerkers uit onder meer Syrië en Eritrea. Hier maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur...

Lees meer
Recept voor Vaderdag – Citrusvruchten kokosgebak

Recept voor Vaderdag – Citrusvruchten kokosgebak

Recept voor Vaderdag - Citrusvruchten kokosgebak Ingredienten 125g roomboter op kamertemperatuur 225g basterdsuiker geraspte schil van 1 sinaasappel geraspte schil van 1 citroen 4 eieren, 75g zelfrijzend bakmeel 100g amandelmeel 125ml sinaasappelsap 125ml citroensap...

Lees meer
Recept voor Moederdag – Pavlova

Recept voor Moederdag – Pavlova

Recept voor Moederdag - Pavlova In ons museumcafé zijn ze van alle markten thuis en wordt er tijdens bijzondere gelegenheden veel aandacht aan het eten besteed. Speciaal voor Moederdag presenteren we twee recepten voor lekkere zoetigheden, waaronder deze pavlova. Een...

Lees meer
Recept Ierse Brack

Recept Ierse Brack

Recept Ierse Brack We serveren jullie een recept voor Ierse Brack. In Ierland wordt deze traditionele fruitcake vaak tijdens vieringen of tijdens de thee gegeten. Traditioneel worden ook kleine voorwerpen als munten of ringen met de cake meegebakken. Degene die het...

Lees meer

Aankomende evenementen

Er zijn geen evenementen ingepland

Menu
X