Klanksculptuur van Miranda Driessen en Jan Heinke

29aug16:0017:00Klanksculptuur van Miranda Driessen en Jan Heinke

Details

Miranda Driessen en Jan Heinke

Het enige dat doet denken aan de traditionele cello in de Stahlcello van de Duitse muziekfantast en klankkunstenaar Jan Heinke is de strijkstok. Het instrument vol stalen staven biedt in combinatie met de boventoonzang van Heinke een welhaast kosmische klankwereld. De Nederlandse componiste Miranda Driessen maakt daar gebruik van en schreef met Die Entdeckung der Langsamkeit een recept dat uitnodigt tot volledig wegdromen.

Al sinds de jaren negentig maakt de in Dresden geboren Jan Heinke furore met klankinstallaties van staal. De industriële klank van het materiaal fascineert hem in vele opzichten. Zo maakte en formeerde hij een Stahlquartett en creëerde hij de Stahlcello. Gaandeweg ontdekte hij dat traditionele boventoonzang in combinatie met het boventoonrijke staal een indringende, indrukwekkende combinatie vormde. Het werd dé combinatie voor traag verglijdende klankconstellaties, die zich gaandeweg ontwikkelen tot karakters met een woordeloze, expressieve kwaliteit.
Met steun van het Fonds Podiumkunsten

Tickets: €15,00, inclusief bezoek aan museum en tuin.

Helaas is het vanwege de coronaperiode niet mogelijk om gebruik te maken van de Museumjaarkaart of Vriendenpas voor korting.