Workshop droedelen Museum De Buitenplaats

Workshop 'Droedelen en de kracht van tekenen'

Voor wie: Volwassenen; iedereen die houdt van tekenen. Geen tekenervaring nodig.

Duur: 1,5 uur

Wanneer: donderdag 2 augustus  13.00 – 14.30u

Kosten: € 15,- p.p. incl. entree museum. Museumjaarkaart, studenten en vrienden van Museum De Buitenplaats € 5,-

Materiaal: Neem uw eigen favoriete tekenmateriaal mee, zoals potlood of fineliner en schetsboek.

Docent: Laura Slot-Boomsma,  Academie Minerva alumnus, kunstenaar en kunsteducator.

Aanmelden voor de workshop kan via [email protected] of 050 30 95 818 (ma t/m vr tussen 9.00 en 17.00).

Droedelen en krabbelen

Door te tekenen zonder vooraf bedacht plan ontstaan de meest spontane creaties. Deze krabbels en droedels kunnen gebruikt worden als voorbereiding op een ander werk, maar ze kunnen ook op zichzelf staan als kunstwerk. Volgens Sunni Brown, schrijver van ‘Doodle revolution. Unlock the power to think differently’ is droedelen een krachtig instrument om ons te helpen bij creatief probleemoplossen en informatieverwerking.

Wat gaan we doen

De workshop bestaat uit een rondleiding door de tentoonstelling van Richard Bolhuis en een tekenworkshop in het museum.

We laten ons inspireren door het tekenwerk van Richard Bolhuis. Zijn werk ontstaat in het moment, hij tekent zonder vooraf bedacht concept. Spontaan tekenen is ook de focus van de workshop. Hoe doet u dat? Waar begint u dan? En wat voor resultaat heeft dat?

We behandelen in deze workshop tekenmaterialen en tekentechnieken waaronder verschil tussen werken met contépotlood, houtskool en fineliner. En u leert daarnaast werken met verschillende lijndiktes, arceren en schaduwwerking.

The Drawing Estafette

De workshop is in het kader van De Drawing Estafette. Dit project is een activiteit van Drawing North en heeft tot doel ideeën, vaardigheden en kennis rondom tekenen te delen.

Tekeningen die gemaakt worden tijdens de workshop kunnen eventueel ingeleverd worden voor de Drawing Estafette Exhibition van 3-14 september. Meer informatie en opgave via: http://drawingestafette.herokuapp.com/rsvp