Wereldkeuken: Eritrea

Maak door middel van een uitgebreid buffet met bekende en onbekende gerechten kennis met diverse wereldkeukens. Op het menu staan onder meer Eritrea, Syrië, Bulgarije, Irak, China en Australië.


Het idee voor de Wereldkeuken ontstond in het Museumcafé van Museum De Buitenplaats. Het horecateam bestaat uit vaste medewerkers, vrijwilligers en integratiemedewerkers uit verschillende werelddelen. Op dit moment zijn er onder andere integratiemedewerkers uit Syrië en Eritrea werkzaam in het café. Hier maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van heerlijke gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten. Deze willen wij u natuurlijk niet onthouden. Gaat u met ons mee op culinaire ontdekkingsreis?

De eerste editie van de Wereldkeuken vindt plaats op vrijdag 1 maart. Vanaf 17.30 kunt u kennismaken met de Eritrese keuken.

De verschillende gerechten worden met veel liefde en aandacht bereid door Eritrese vluchtelingen die in het Museumcafé werkzaam zijn. 
Kosten: €10,- p.p. (buffet met verschillende gerechten, incl. een drankje)

Aanmelden is vanwege het inkopen van ingrediënten noodzakelijk. Dit kan via: [email protected]o.v.v. 'Wereldkeuken'
Aanmelden uiterlijk maandag 25 februari. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »