Wereldkeuken Australië Museum De Buitenplaats

Vrijdag 14 juni: Wereldkeuken Australië

Wereldkeuken Australië

Vrijdag 14 juni, vanaf 17.30

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat typisch Australisch eten is? Op het bush food van de Aboriginals na bestaat dit eigenlijk niet. Net zoals het land zelf, is de huidige Australische keuken een unieke mengelmoes van internationale invloeden. Immigranten uit alle hoeken van de wereld hebben hun stempel gedrukt op de Australische gastronomie, wat ook wel ‘fusion’ of ‘Mod Oz’ wordt genoemd. Zo smullen de Aussies van ‘meat pies’ afkomstig uit de Engelse keuken, maar ook van Europese gerechten met een Aziatische twist. U kunt dus veelzijdig eten in Australië, daarnaast vindt u er heerlijke wijnen. Wij nemen u in het museumcafé van Museum De Buitenplaats graag mee op een culinaire ontdekkingstocht door Australië.

NB: let er op dat u een ticket voor de Wereldkeuken Australië aanschaft (onderaan de webshop), in plaats van een regulier entree ticket voor het museum.

De Wereldkeuken
Het idee voor de Wereldkeuken ontstond in het Museumcafé van Museum De Buitenplaats. Het horecateam bestaat uit vaste medewerkers, vrijwilligers en integratiemedewerkers uit verschillende werelddelen. Op dit moment zijn er onder andere integratiemedewerkers uit Syrië en Eritrea werkzaam in het café. Hier maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van heerlijke gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten. Deze willen wij u natuurlijk niet onthouden.