Richard Bolhuis. Underground Bliss.

Verwacht: Richard Bolhuis. Underground Bliss

Museum De Buitenplaats presenteert Underground Bliss, een interdisciplinaire installatie opgebouwd uit soundscapes, filmloops, schilderijen en tekeningen van de kunstenaar en musicus Richard Bolhuis. Tijdens de tentoonstelling werkt Bolhuis aan een 25-meter lange muurtekening als een work in progress. De soundscapes die deel uitmaken van de tentoonstelling worden uitgebracht op vinyl en cd. Het album Underground Bliss van Bolhuis' Nederlands-Ierse muziekcollectief House of Cosy Cushions heeft een handgemaakte hoes.

Kunstenaar en muzikant Richard Bolhuis uit zich in een breed spectrum aan kunstvormen, van verschillende disciplines binnen de beeldende kunsten tot aan muziek. Verwondering en mysterie, maar ook intuïtie en verbinding vormen de rode draad in zijn werk en werkwijze. Dit komt goed naar voren in Bolhuis’ locatie-specifieke installaties zoals 'Underground Bliss'.