Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

Praktische vragen

Is Museum De Buitenplaats open?
Het gehele museumcomplex is in ieder geval t/m 14 januari gesloten. 
Museum De Buitenplaats is normaal gesproken geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.
Voor actuele openingstijden en uitzonderingen, raadpleeg de pagina Plan uw bezoek.
Het Nijsinghhuis is op dinsdag en vrijdag geopend onder begeleiding van een gids. Deze is dus enkel te bezoeken met een reservering.
Het Museumcafé is open op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00.

Wat is er nu te zien?
Het museumcomplex is in ieder geval t/m 14 januari gesloten.
In het museum is tot en met 18 april 2022 de jubileumtentoonstelling “25 jaar Museum De Buitenplaats – Beeld van een verzameling” te zien. Op de vide van de museumzaal zijn “Vondsten uit het Nijsinghhuis” tentoongesteld.
Daarnaast kunt u genieten van de vaste collectiepresentatie sculpturen in de Museumtuin.

Kan ik tijdens mijn bezoek het museum verlaten, bijvoorbeeld om te lunchen?
Het is mogelijk om het museum te verlaten voor een lunch in het café, en later weer terug naar binnen te gaan voor de tentoonstelling. Het is dan wel handig om de bon van uw tickets te bewaren. Tijdssloten zijn niet meer verplicht, dus u kunt naar binnen wanneer het voor u schikt.

Welke hygiënemaatregelen zijn er getroffen?
Het museum wordt zeer goed schoongemaakt. Toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt. Dit geldt ook voor deurklinken, trapleuningen en overige contactobjecten.

Voor u als bezoeker zijn er desinfectiezuilen met sensor. U hoeft het apparaat dus niet aan te raken om wel uw handen te kunnen reinigen.

Moet ik een mondkapje dragen tijdens mijn bezoek? 
Het dragen van mondkapjes is verplicht tijdens uw bezoek aan Museum De Buitenplaats.

Moet ik een CoronaCheck QR-code laten zien bij mijn museum bezoek?
Vanaf 6 november zijn wij verplicht om een QR-code te scannen voor uw bezoek aan de tentoonstelling en tuin, concert of museumcafé.
 

Tickets 

Is het noodzakelijk voorafgaand aan een bezoek online tickets te kopen?
Het museumcomplex is in ieder geval t/m 14 januari gesloten. Op dit moment kunt u dus geen tickets kopen.
Het is niet verplicht om online tickets te kopen. Dit kan ook aan de balie van het museum.
Wel is het nog steeds mogelijk om uw tickets van te voren te reserveren via de website.

Is het mogelijk om een ticket voor iemand anders te kopen?
Ja dat is mogelijk. Deze moet wel corresponderen met de naam van de persoon die het museum komt bezoeken.

Kan ik mijn ticket(s) na aankoop retourneren?
Tickets voor het concert van 19/12/2021 kunt u retourneren. Ook reeds gekochte tickets voor het museum voor een datum 19/12/2021 en 14/01/2022 kunt u retourneren. Neem hiervoor contact op met [email protected].

Eenmaal gekochte tickets kunnen niet gerestitueerd worden. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met Ticketcounter. Zij zijn bereikbaar per mail via [email protected] en per telefoon via 010 – 751 64 00 (ma t/m vrij van 9:00-17:30).

Wat gebeurt er met mijn ticket als ik niet kan komen?
Het is niet mogelijk om restitutie te krijgen voor een gekocht ticket. Heeft u vragen, neem dan contact op met Ticketcounter. Zij zijn bereikbaar per mail via [email protected] en per telefoon via 010 – 751 64 00 (ma t/m vrij van 9:00-17:30).

Kan ik mijn ticket(s) ruilen?
Als u uw ticket wilt ruilen, neem dan contact op met Ticketcounter. Zij zijn bereikbaar per mail via [email protected] en per telefoon via 010 – 751 64 00 (ma t/m vrij van 9:00-17:30).

Hoe ontvang ik mijn ticket(s)?
Zodra de bestelling is bevestigd en betaald, wordt er een e-mail met de ticket(s) gestuurd naar het door u opgegeven mailadres. De mail ontvangt u binnen enkele minuten in uw inbox. Geen mail ontvangen? Dan kan het zijn dat de e-mail in uw spambox is beland. Is de mail ook niet in de spambox terecht gekomen? Neem dan contact op met Ticketcounter. Zij zijn bereikbaar per mail via [email protected] en per telefoon via 010 – 751 64 00 (ma t/m vrij van 9:00-17:30).

Is het nodig om de ticket(s) te printen?
Nee, dat is niet nodig. Onze scanners kunnen de tickets vanaf mobiele telefoons lezen. Houd het ticket gereed bij de ingang van het museum en zet de helderheid van de telefoon omhoog, dit versnelt de doorloop. Als u niet in het bezit bent van een smartphone, of zitten er barsten in uw scherm, adviseren we u om de tickets alsnog te printen.

Ik heb problemen met het bestellen van een online ticket, wat moet ik doen?
Neem contact op met Ticketcounter. Zij zijn bereikbaar per mail via [email protected] en per telefoon via 010 – 751 64 00 (ma t/m vrij van 9:00-17:30).

Is de Museumjaarkaart of ICOM kaart geldig bij Museum De Buitenplaats?
Wij accepteren de Museumjaarkaart, Vriendenpas of ICOM kaart. Bij het bestellen van een e-ticket kunt u direct aangeven of u in het bezit bent van een Museumjaarkaart of ICOM kaart. U betaalt dan niks voor uw e-ticket.

Neem deze kaart mee naar het museum tijdens uw bezoek. Alleen in combinatie met een online gekochte ticket geven wij toegang tot het museum.

Rondleidingen en evenementen

Kan ik rondleidingen volgen in het museum?
Op dinsdagen en vrijdagen worden rondleidingen gegeven in het Nijsinghhuis. Hiervoor dient u vooraf te telefonisch te reserveren of via [email protected]

Verder kunt u altijd een rondleidingen door het museum of de tuin aanvragen via [email protected]

Kan ik ruimtes huren en evenementen organiseren bij Museum De Buitenplaats?
Wij beschikken over meerdere locaties die te huur zijn voor evenementen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Stuur een mail naar [email protected].

Overig

Kan ik het Museumcafé of de Museumwinkel bezoeken zonder ticket?
Het is mogelijk om het Museumcafé of de Museumwinkel zonder een ticket te bezoeken.

Wel heeft u op dit moment een CoronaCheck QR-code nodig om het Museumcafé te bezoeken.

Kan ik cadeaubonnen kopen?
Ja dat is mogelijk, alleen zijn deze tot nader order niet in te wisselen voor een museumticket. U kunt wel leuke producten uit onze winkel kopen.

Ik zou graag film- of fotografieopnamen maken in Museum De Buitenplaats. Kan dat?
Dit valt altijd te bespreken. Voor vragen over opnamen in het museum kunt u terecht bij de afdeling communicatie: [email protected].

Mag ik huisdieren meenemen naar het museum?
Nee, huisdieren zijn helaas niet toegestaan, ook niet in de tuin.

Hulphonden mogen uiteraard onder begeleiding van een hulpbehoevende wel naar binnen. Dit dient vooraf te worden gecommuniceerd met het museum.

Heeft u andere vragen ? Dan kunt u hier contact met ons opnemen.

X