Street Art. Van Warhol tot Banksy

4 juli t/m 27 september 2020

Voor het eerst organiseert Museum De Buitenplaats een tentoonstelling waarin street art centraal staat. Hiervoor werkt het museum samen met een particuliere verzamelaar die vanuit zijn passie voor de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst buiten de geijkte paden van de kunstwereld treedt. Het idyllisch gelegen museum en de rauwheid van de street art ontmoeten elkaar nu voor het eerst in Eelde. De nadruk in deze tentoonstelling ligt op de hedendaagse street art van onder andere Banksy, KAWS, Faile, Dface and David Spiller. Deze selectie zal in context worden gebracht met bekende iconen als Andy Warhol, Keith Haring en graffiti-kunst.

Banksy, Girl with Balloon, 2004, zeefdruk op papier, 70 x 50 cm, particuliere collectie
Foto: John Stoel