Verwacht

Paul van der Eerden. SAD ALCHEMY

8 april t/m 17 juni 2018

Na Hans Lemmen, Erik Odijk en Arno Kramer past ook het oeuvre van Paul van der Eerden in de lijn van tekenaars die Museum De Buitenplaats sinds 2015 toont. Zelf noemt Van der Eerden de onverschilligheid van de medemens als een van de belangrijkste thema’s van zijn werk, maar ook de absurditeit van het dagelijks leven, het geweld in de menselijke omgang en de tragiek die inherent is aan het menselijk bestaan.

Paul van der Eerden, zonder titel, 2014, potlood, kleurpotlood en inkt, 21 x 14.7 cm


Lees verder »
Richard Bolhuis Museum De Buitenplaats

Richard Bolhuis. Underground Bliss

23 juni t/m 9 september 2018

Museum De Buitenplaats wil met Underground Bliss opnieuw de grenzen van het figuratieve opzoeken en in dit geval ook een cross-over bewerkstelligen tussen muziek en (audio)visuele kunst. De tentoonstelling bestaat uit tekeningen, schilderijen, soundscapes en film loops van de Nederlands-Engelse kunstenaar en musicus Richard Bolhuis.

Lees verder »
Anita Walsmit Sachs Museum De Buitenplaats

Planten op reis. Anita Walsmit Sachs e.a.

15 september t/m 2 december 2018

Museum De Buitenplaats haalt buiten naar binnen met Planten op reis, een expositie met botanische tekeningen van planten én hun reisverhalen. De tentoonstelling vraagt aandacht voor het gegeven dat veelvoorkomende planten in hedendaagse tuinen een uitheemse oorsprong hebben.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »