Piet Sebens. De kom en ik. Museum De Buitenplaats.

Piet Sebens. De kom en ik

12 januari t/m 5 mei 2019

Piet Sebens is geen onbekende in het noorden van het land. In 2006 had hij nog een overzichtstentoonstelling van zijn werk ‘Nooit mooi genoeg’ in het Drents Museum. Ook Museum De Buitenplaats heeft werk van Sebens in zijn collectie. Weinigen weten echter dat Sebens zelf een collectie heeft die als inspiratie dient voor zijn werken, maar die ook als autonome verzameling kan worden beschouwd. In zijn collectie bevindt zich naast werken op papier en schilderijen ook Aziatische keramiek. De kom en ik toont Sebens’ fascinatie voor en de veelzijdigheid van het Aziatische keramiek door zijn schilderijen te tonen in de context van een selectie uit de verzameling Aziatische keramiek van Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden en werk uit zijn eigen collectie.

Deze tentoonstelling komt tot stand in samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

Beeld: Piet Sebens, Doek en kom, 2014, olieverf over acryl, 14,6 x 20,9, particuliere collectie