Tentoonstelling eerder

Wisselweek

13 januari t/m 17 januari 2020

Museum De Buitenplaats is in deze week geheel gesloten in verband met het wisselen van de expositie in het Museumpaviljoen. 

Lees verder »
Daan Remmerts de Vries, Straatje in Ioulida, viltstift en aquarel, 26 x 19 cm

Daan Remmerts de Vries. 'Liefde, je kunt me vinden bij de rivier'

28 september t/m 12 januari 2020

De meeste mensen kennen Daan Remmerts de Vries als schrijver en illustrator. In 2019 verschijnt het eerste overzicht van zijn oeuvre als vrij kunstenaar bij uitgeverij Hoogland en Van Klaveren. Tegelijkertijd toont Museum De Buitenplaats hieruit voor het eerst een keuze van tekeningen, collages, fotografie en schilderijen.

Lees verder »
Beelden van Buiten Museum De Buitenplaats in het UMCG

Beelden van Buiten: Museum De Buitenplaats in het UMCG

12 juli t/m 29 september 2019

In deze editie van 'Beelden van Buiten' presenteert Museum De Buitenplaats een selectie uit zijn collectie. Behalve schilderijen zullen ook enkele sculpturen worden getoond in de nabije omgeving.

Lees verder »

Nicolaas Wijnberg: de hoge hoed van Wijnberg

22 juni t/m 22 september 2019

In de zomer organiseert Museum De Buitenplaats een tentoonstelling over de veelzijdige en eigenzinnige kunstenaar Nicolaas Wijnberg (1918-2006). Naast schilderijen zijn werken op papier en ontwerpen voor theaterdecors- en kostuums in de voor Wijnberg kenmerkende kleurrijke, figurative stijl te zien.

Lees verder »

Wisselweek

11 juni t/m 21 juni 2019

Museum De Buitenplaats is van 11 t/m 21 juni gesloten in verband met het inrichten van de nieuwe expositie 'Nicolaas Wijnberg. De hoge hoed van Wijnberg', vanaf 22 juni te zien. Het museumcafé is geopend. Rondleidingen door het Nijsinghhuis zijn te reserveren voor 14, 15, 16 en 21 juni.

Lees verder »
Petra Morenzi, Krullen, 2011

De vrouwelijke blik: verkooptentoonstelling

11 mei t/m 10 juni 2019

Verkooptentoonstelling met werken van: Fatima Barznge, Bernadette Beunk, Eline Brontsema, pietsjanke fokkema, Francis Konings, Sabine Liedtke, Petra Morenzi, Ellen Palsgraaf, Charlotte Schleiffert en Eja Siepman van den Berg.

Lees verder »
Piet Sebens. De kom en ik. Museum De Buitenplaats.

Piet Sebens. De kom en ik

12 januari t/m 5 mei 2019

De kom en ik toont Piet Sebens’ fascinatie voor en de veelzijdigheid van het Aziatische keramiek door zijn schilderijen te tonen in de context van een selectie uit de verzameling Aziatische keramiek van Keramiekmuseum Princessehof te Leeuwarden.

Lees verder »
Richard Bolhuis Museum De Buitenplaats

Richard Bolhuis. Underground Bliss

23 juni t/m 9 september 2018

Museum De Buitenplaats wil met Underground Bliss opnieuw de grenzen van het figuratieve opzoeken en in dit geval ook een cross-over bewerkstelligen tussen muziek en (audio)visuele kunst. De tentoonstelling bestaat uit tekeningen, schilderijen, soundscapes en film loops van de Nederlands-Engelse kunstenaar en musicus Richard Bolhuis.

Lees verder »

Paul van der Eerden. SAD ALCHEMY

8 april t/m 17 juni 2018

Van 8 april t/m 17 juni 2018 presenteert Museum De Buitenplaats Paul van der Eerden. SAD ALCHEMY. Naast een selectie uit het oeuvre van de Rotterdamse kunstenaar uit de periode 1993 tot 2018 toont het museum de series Sad Alchemy en Bad Breath.Na Hans Lemmen, Erik Odijk en Arno Kramer past ook het oeuvre van Paul van der Eerden in de lijn van tekenaars die Museum De Buitenplaats sinds 2015 toont. Zelf noemt Van der Eerden de onverschilligheid van de medemens als een van de belangrijkste thema’s van zijn werk, maar ook de absurditeit van het dagelijks leven, het geweld in de menselijke omgang en de tragiek die inherent is aan het menselijk bestaan.

Lees verder »

Tekenen nu - Museum De Buitenplaats verkoopt!

24 maart t/m 2 april 2018

Altijd al een mooi kunstwerk op papier willen bezitten? Grijp dan nu je kans! Van 24 maart t/m 2 april 2018 verkoopt Museum De Buitenplaats werken van diverse jonge en gevestigde kunstenaars. Gedurende de looptijd van de tentoonstelling kun je tussen 12:00 en 14:00 met diverse kunstenaars lunchen in het museumcafé. Een uitgelezen kans om meer over de kunstenaar en zijn of haar werk te weten te komen!

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »