Tentoonstelling eerder

NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap

8 oktober t/m 3 december 2017

7 oktober t/m 3 december 2017 

NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap

Onderdeel van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017 

Lees verder »

Michael Reynolds – an Englishman abroad

8 juli t/m 24 september 2017

In 2008 kwam een groot legaat vanuit de Filip Foundation naar Museum De Buitenplaats van de Engelse kunstenaar Michael Reynolds (1933-2008). 

Lees verder »
Arno Kramer

High winds move slowly - Arno Kramer en Henk Visch

2 april t/m 25 juni 2017

In het voorjaar van 2017 toont Museum De Buitenplaats tekeningen van Arno Kramer en sculpturen van Henk Visch. De tentoonstelling gaat in op de overeenkomsten en verschillen in het werk van beide kunstenaars die elkaar al lange tijd kennen. Arno Kramer maakt voornamelijk tekeningen en zogenaamde tekeningeninstallaties, terwijl Henk Visch zich meer richt op tekeningen en sculpturen. Waar Arno Kramer werkt in Overijssel en Sligo (Ierland), is Henk Visch afwisselend werkzaam in Eindhoven en Beijing (China). Zowel vanwege de onderlinge verwantschap als vanwege het feit dat beeldhouwkunst en tekenkunst goed samengaan, zijn deze aspecten voor Museum De Buitenplaats de reden om hun werk gezamenlijk te presenteren. Het werk van Arno Kramer en Henk Visch is vertegenwoordigd in diverse museale en particuliere collecties.

Lees verder »
Albert Moore, Kingcups, York Art Gallery

Albert Moore. Over schoonheid en esthetiek

10 december t/m 19 maart 2017

Vanaf de winter in 2016 tot in de lente in 2017 organiseren Museum De Buitenplaats en York Art Gallery (UK) in York een expositie die gewijd is aan de negentiende-eeuwse schilder Albert Moore (1841-1893). Het is de eerste keer dat zijn werk in een monografische expositie getoond wordt sinds zijn dood in 1893. Nog niet eerder was er een solotentoonstelling van deze in York geboren kunstenaar in Nederland te zien.

Lees verder »

De Appel. Tussen schuld en onschuld

24 september t/m 27 november 2016

LET OP: Omdat deze tentoonstelling kostbare werken bevat, gaat de entreeprijs gedurende deze expositie omhoog van €9,- naar €10,-. U krijgt bij bezoek wel een mooi gidsje met beschrijvingen van de kunstwerken.
Museumkaarthouders betalen een toeslag van €1,-. Vrienden zijn nog steeds gratis.   

Rond, glanzend en zoet. De appel is niet weg te denken uit onze verhalen, onze kunst en onze maatschappij. Van de verboden vrucht van Adam en Eva, de appelwangetjes van rijke koopmansdochters tot de oorsprong en teelt van de huidige appelrassen. In de tentoonstelling De Appel. Tussen schuld en onschuld. komen mythologie, symboliek en biologie samen.

Lees verder »
Into Nature Art Expedition

Into Nature Museum De Buitenplaats

2 juli t/m 18 september 2016

Into Nature is een unieke kunstroute die deze zomer door het Drentse landschap zal lopen. Bezoekers kunnen van 2 juli tot en met 18 september op zeventien locaties ruim 40 werken bekijken van nationaal en internationaal bekende kunstenaars. De ruim veertig kilometer lange route strekt zich uit van Assen, via de natuurgebieden rond de Drentse Aa tot Groningen Airport Eelde.
In Museum De Buitenplaats worden kunstwerken van Wolfgang Laib, Kim Habers en herman de vries getoond.

Voor het complete programma klik hier.

LET OP: U kunt Into Nature NIET met de museumkaart bezoeken. U kunt wel een dagkaart of passe-partout via de website van Into Nature of aan onze balie aanschaffen.

Lees verder »

Frank van Hemert. Waanzin en liefde

26 maart t/m 27 juni 2016

Kunstenaar Frank van Hemert exposeert van 26 maart tot en met 26 juni in Museum De Buitenplaats. Deze tentoonstelling Waanzin en liefde toont de belangrijke thema’s die het werk van Frank van Hemert domineren: eenzaamheid, hoop, verlangen, waanzin en liefde. Herkenbare levensthema’s die de schilder met grote expressiviteit in kleur en gebaar op vaak grote doeken aanbrengt. Van Hemert was onlangs veel in het nieuws vanwege de langlopende rechtszaak tegen verffabrikant Schminke. Werken die hij begin jaren negentig met vleeskleurige verf van de betreffende fabrikant heeft gemaakt bleken te gaan “druipen”. Na hoger beroep en een kort geding werd een schadevergoeding door de rechtbank bepaald. De kous was hier helaas nog niet mee af; Schminke ging in beroep tegen deze uitspraak. Ondanks de nu vijftien jaar slepende zaak is de kunstenaar nog altijd in staat om indrukwekkend nieuw werk te maken. Dit is onder meer in de tentoonstelling Waanzin en liefde te zien.

Klik door om het hele bericht te lezen.

Lees verder »
Mario ter Braak – Lichamen en ondingen

Mario ter Braak - De Ordening. Lichamen en ondingen.

12 december t/m 20 maart 2016

Museum De Buitenplaats presenteert:

Mario ter Braak

De Ordening

Lichamen en ondingen

Museum De Buitenplaats in Eelde  presenteert vanaf 12 december 2015  een solotentoonstelling van Mario ter Braak (Hengelo, 1960). Met 77 schilderijen, uit particuliere en museale verzamelingen, is Mario ter Braak. De Ordening. Lichamen en ondingen de eerste grote overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar in Nederland. Het is een omvangrijk retrospectief van zijn werk  en geeft een fascinerend overzicht van zijn oeuvre vanaf de vroege jaren negentig  tot nu.

Lees verder »
Noboyuki Kobayashi, Mizoregawa, Paladium Print on Washi paper, 2005

Portraits of Nature - fotografie van Kim Boske, Nobuyuki Kobayashi en Hiroyuki Masuyama

12 september t/m 6 december 2015

In de tentoonstelling Portraits of Nature toont Museum De Buitenplaats werk van Japanse en Nederlandse fotografen die ieder op hun eigen wijze de natuur onderzoeken en vastleggen in hun foto's.

Lees verder »

Of Beasts and Beings – Tekeningen en sculpturen van Hans Lemmen

20 juni t/m 6 september 2015

De tentoonstelling Of Beasts and Beings toont ruim 100 tekeningen aangevuld met sculpturen van Hans Lemmen. De bijna absurdistische, licht verontrustende tekeningen die hij sinds 1999 maakt vormen de kern van zijn werk. Daarnaast vervaardigt hij (wand)schilderingen en beelden en voert projecten uit in de openbare ruimte. Ofschoon al zijn tekeningen op zichzelf staan, lijken ze samen een alternatieve mythologie te vormen - een mythologie zonder goden waarin Lemmen het ’mensdier’ in zijn biotoop toont.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »