Rondleidingen

Rondleidingen tuin en Museumpaviljoen

Voor volwassenen biedt Museum De Buitenplaats rondleidingen aan door de Museumtuin en/of de expositie in het Museumpaviljoen. Groepen vanaf 10 personen kunnen een rondleiding reserveren. De kosten hiervoor zijn € 2,- p.p. 

Rondleidingen Nijsinghhuis

Het Nijsinghhuis is op vrijdagen en op de hieronder vermelde zaterdagen om 11.30, 13.00 en 14.30 met een rondleiding te bezoeken. Zaterdagen: 4 januari, 15 februari, 22 februari, 29 februari, 25 april en 2 mei. De kosten voor een rondleiding door het Nijsinghhuis zijn € 9,- p.p. 

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

Instaprondleidingen 'Hardop kijken'

Sluit nu aan bij de instaprondleidingen ‘Hardop kijken’. Aan de hand van de methode Visual Thinking Strategy nodigt de rondleider u uit om een aantal tentoongestelde kunstwerken goed te bekijken. Voorkennis van het werk is daarbij niet nodig. De ervaring leert dat iedere deelnemer iets anders opmerkt.  Visual Thinking Strategy is in de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkeld voor de bezoekers van het MoMa in New York, en wordt sindsdien in veel musea toegepast.

De instaprondeldingen gaan in februari 2020 van start. Elke vierde en woensdagmiddag van de maand kunt u van 14.00 tot 14.40 deelnemen. U kunt zich aan de balie in het Museumpaviljoen melden. Per rondleiding kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. Vooraf reserveren is mogelijk voor maximaal 5 personen via: [email protected] o.v.v. instaprondleiding ‘Hardop kijken’. Kosten € 3,-  p.p. (naast de reguliere entreeprijs).

Data:

  • 12 en 26 februari
  • 11 en 25 maart
  • 8 en 22 april
  • 13 en 27 mei
  • 10 en 24 juni

Reserveren rondleidingen: [email protected]

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »