Into Nature 2018 Into Nature 2018

Into Nature 2018

Into Nature is terug deze zomer! Into Nature is een tweejaarlijkse beeldende kunstroute in het Drentse landschap met werken van internationaal aansprekende kunstenaars. Na de fascinerende eerste editie in 2016 (zie eerdere nieuwsberichten en aftermovie) in Noord-Drenthe is Into Nature dit jaar te zien in de zuidwesthoek van de provincie. 

Deze zomer is het thema Into Nature: Out of Darkness en fiets en wandel je langs de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Er zijn kunstwerken te ontdekken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur. Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van twintig vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe weten te trekken. 

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september op dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur in Frederiksoord en op het Holtingerveld. Tickets zijn te koop aan de museumbalie en te bestellen via: https://intonature.net/tickets 

Into Nature is een initiatief van de samenwerkende kunstinstellingen het Drents Museum, Stichting Kunst & Cultuur, Stichting Kunst in Kolderveen (KiK) en Museum De Buitenplaats. Into Nature is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, gemeente Westerveld, Leeuwarden-Fryslân 2018, de Maatschappij van Weldadigheid, Stichting Holtinger Schaapskudde, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Laboratorio), Stichting Beringer Hazewinkel en Staatsbosbeheer.

Ticketverkoop en prijzen

Museum De Buitenplaats is dit jaar geen locatie van de kunstroute. Wel verkoopt het museum Into Nature tickets. Het ticket kan op een van de startlocaties (Frederiksoord of het Holtingerveld) worden ingeruild voor een Into Nature toegangsbewijs. Hierbij ontvangt u gratis een routekaart en reisgids met alle informatie over de kunstwerken, routes en locaties.

I Volwassenen: €15,- 

II Studenten: €10,- (enkel op vertoon van studentenkaart).

Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot Into Nature en hoeven dus geen ticket te kopen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Into Nature

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »