Masterclass Paul van der Eerden

Drawing North

Museum De Buitenplaats geeft de tekenkunst minimaal eens per jaar de aandacht in zijn tentoonstellingsbeleid. Van daaruit ontstond het idee voor een samenwerking met Academie Minerva Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2017 werken de drie instellingen als Drawing North samen als een collectief rondom het thema tekenen. Door de samenwerking wordt tekenen niet alleen als kunstvorm in een bredere context van beeldende kunst geplaatst, maar wordt ook de dialoog tussen studenten Kunstgeschiedenis en studenten van Academie Minerva bevorderd. De KickOff van Drawing North vond afgelopen jaar plaats in de vorm van een unieke tweedaagse ‘tekenmarathon’ bij Academie Minerva.

Donderdag 2 augustus 13:00 - 14:30

Workshop 'Droedelen en de kracht van tekenen'

De workshop is in het kader van De Drawing Estafette. Dit project is een activiteit van Drawing North en heeft tot doel ideeën, vaardigheden en kennis rondom tekenen te delen. 

Tekeningen die gemaakt worden tijdens de workshop kunnen eventueel ingeleverd worden voor de Drawing Estafette Exhibition van 3-14 september. Klik hier voor meer informatie over de workshop.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »