Schenken en nalaten

Schenken en nalaten

De steun van onze Vrienden, Businessclub-leden, sponsoren en particuliere weldoeners is van groot belang voor het voortbestaan van Museum De Buitenplaats. Zij stellen ons in staat om te blijven vernieuwen en huidige en volgende generaties te inspireren.

Periodieke schenking
Wilt u als donateur structureel het voortbestaan van Museum De Buitenplaats steunen? Dan kunt u uw schenkingen vastleggen in een periodieke schenkingsovereenkomst. Het bedrag wordt dan voor een periode van ten minste vijf jaar vastgelegd.

Fiscale voordelen
Door de schenkingen te verspreiden over meerdere jaren, kunt u als donateur genieten van extra fiscale voordelen. Stichting Museum De Buitenplaats beschikt over een ANBI-status. De Nederlandse overheid stimuleert het geven aan erkende goede doelen met een ANBI-status. Wanneer u ons ten minste vijf jaar lang jaarlijks met een vast, zelfgekozen bedrag steunt en dit vastlegt in een periodieke schenkingsovereenkomst is uw gift volledig aftrekbaar van de belasting. Daarnaast kunt u uw gift verhogen zonder dat het u meer hoeft te kosten. U mag de gift namelijk met 25% verhogen voordat u deze aftrekt van uw belastingen. Daarmee kunt u een kwart meer aftrekken dan u eigenlijk heeft geschonken.

Bereken de hoogte van uw belastingteruggave hier.

Uw periodieke schenking gelijk in orde maken?
Vul dan de periodieke schenkingsovereenkomst in die u hieronder vindt. Vul uw gegevens in en scan de overeenkomst naar [email protected] Per post versturen mag natuurlijk ook. Wij sturen u vervolgens een kopie van de overeenkomst retour voor uw eigen administratie.

Periodieke schenkingsovereenkomst

 

Nalaten
U kunt Museum De Buitenplaats ook steunen door ons op te nemen in uw testament. Dit kan op verschillende manieren verzorgd worden samen met uw notaris. Nalaten is zeer persoonlijk. Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek, bij ons in het museum of bij u thuis. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om met uw nalatenschap iets waardevols en blijvends tot stand te brengen.

Legaat: als u een specifiek schenkingsbedrag in gedachten heeft of wanneer u een kunstwerk wilt nalaten, heet dat een legaat. U kunt ook kiezen voor een percentage van uw nalatenschap in plaats van een vast bedrag in contanten.

Erfstelling: u kunt Museum De Buitenplaats als (mede) erfgenaam opnemen in uw testament, bijvoorbeeld naast familieleden, dierbare vrienden en andere goede doelen. In de praktijk zullen wij altijd een nalatenschap ‘beneficiair’ (met een batig saldo) aanvaarden.

Fonds op Naam: u kunt zelf een fonds met een specifiek doel oprichten met een naam die juist voor u een speciale betekenis heeft.

 

Nalaten en schenken met een specifieke wens
Stichting Museum De Buitenplaats heeft een ANBI-status en is als goed doel volledig vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting. Uw schenking of nalatenschap komt dus altijd 100% ten goede aan Museum De Buitenplaats.

Als u dat wenst, kunnen wij uw schenking of nalatenschap besteden aan een specifiek onderdeel of project, zoals een tentoonstelling, restauratie of uitbouw, educatie, historische tuin of het Nijsinghhuis. Wij bekijken graag samen met u welke bestemming u het beste past.

 

Contact
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om bij te dragen aan het voortbestaan van Museum De Buitenplaats? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek. Neem contact op met Annette Offringa of met Mettina Bleker via [email protected] of bel naar
050 309 58 18.

Menu
X