Spinazie walnotenquiche

Recept – Spinazie walnotenquiche

Museum De Buitenplaats heeft een gezellig Museumcafé waar het altijd heerlijk ruikt. Bezoekers zijn hier welkom voor een kopje koffie of thee, maar het café staat ook bekend om de heerlijke lunches. Onder andere deze spinazie walnotenquiche staat op het menu. Aan de hand van onderstaand recept maak je deze eenvoudigweg thuis.

Gerecht voor 4 personen

INGREDIËNTEN:

500 gram verse spinazie
150 gram zachte geitenkaas
100 gram gehakte walnoten
4 eieren
200 gram slagroom (crème fraîche)
2 el olijfolie
snufje peper en zout
Taartvorm
Gebruik fonceer deeg of 5 plakjes deeg voor hartige taart

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de vorm met (bakpapier) plakjes deeg.
Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork.
Verhit dan de olijfolie in een pan en laat steeds een beetje verse spinazie slinken.
Na het slinken laat je dit nog even in een vergiet uit lekken.
Ondertussen meng je de eieren, crème fraîche, zout/peper.
Verdeel de spinazie en de geitenkaas over de bodem en schenk het ei room mengsel erover heen.
Bak de spinaziequiche op 200 graden voor ongeveer 35 minuten.

Menu
X