Recept voor Moederdag – Pavlova
In ons museumcafé zijn ze van alle markten thuis en wordt er tijdens bijzondere gelegenheden veel aandacht aan het eten besteed. Speciaal voor Moederdag presenteren we twee recepten voor lekkere zoetigheden, waaronder deze pavlova. Een leuk recept om samen met de kinderen te maken!
Benodigdheden:
Voor de meringue:
- vier eiwitten
- 250 gram basterdsuiker
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
- bakpapier
Voor de topping:
- fruit naar keuze, bijvoorbeeld:
- 500 gram aardbeien, gehalveerd
- 100 gram blauwe bessen
- 100 gram frambozen
- 3 eetlepels poedersuiker
- 500 ml slagroom
- muntblaadjes
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 150 graden
- Markeer met een potlood de omtrek van een bord (circa 22 cm) op bakpapier
- Klop vier eiwitten met een mixer tot ze stijve pieken vormen en voeg tijdens het mixen de basterdsuiker een lepel per keer toe tot de meringue er glanzend uitziet.
- Voeg zout, een theelepel wittewijnazijn, een theelepel maizena en een theelepel vanille-extract toe.
- Verspreid de meringue binnen de cirkel en maak een krater in het midden door de zijkanten iets hoger te maken.
- Plaats het geheel voorzichtig in de oven, sluit de deur en draai de temperatuur omlaag naar 100 graden.
- Bak anderhalf uur, zet dan het vuur uit en laat de Pavlova volledig afkoelen in de oven. Open de ovendeur niet totdat deze is afgekoeld!
- Klop de slagroom met de suiker. Verdeel de slagroom over de afgekoelde pavlova en bedek deze met het fruit. Versier eventueel met muntblaadjes.