Het kunstwerk Ochtend aan het wad van Anke Roder, gebruikt als campagnebeeld voor de tentoonstelling "Ogentroost"

Recept voor Moederdag – Chocolade marshmallow-vruchtenrotsjes

Recept voor Moederdag – Chocolade marshmallow-vruchtenrotsjes

In ons museumcafé zijn ze van alle markten thuis en wordt er tijdens bijzondere gelegenheden veel aandacht aan het eten besteed. Speciaal voor deze Moederdag presenteren we twee recepten voor lekkere zoetigheden, waaronder deze chocolade marshmallow-vruchtenrotsjes. Een leuk en makkelijk recept om bijvoorbeeld samen met kinderen te maken!

Benodigdheden:

  • 125 gram melkchocolade
  • 50 gram gekleurde (mini)marshmallows
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt)
  • bakpapier
  • eventueel witte chocolade voor garnering

Bereidingswijze:

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Breek de melkchocolade in stukjes, doe ze in een kom en smelt deze boven een pan met zacht kokend water. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.
  • Roer de marshmallows, walnoten en abrikozen door de chocolade en zorg dat alles goed bedekt is met chocolade.
  • Schep volle theelepels van het mengsel op de bakplaat
  • Laat de rotsjes goed in de koelkast stollen
  • Doe de rotsjes eventueel een tweede keer door de chocolade
  • Garneer eventueel met gesmolten witte chocolade.