Het kunstwerk Ochtend aan het wad van Anke Roder, gebruikt als campagnebeeld voor de tentoonstelling "Ogentroost"

Recept Kokosmakroontjes

Recept Kokosmakroontjes

Museum De Buitenplaats heeft een gezellig Museumcafé waar het altijd heerlijk ruikt. Bezoekers zijn hier welkom voor een kopje koffie of thee met een lekker stuk huisgemaakte taart. Bij de koffie worden vaak huisgemaakte kokosmakroontjes geserveerd. Aan de hand van onderstaand recept maak je ze eenvoudigweg thuis. Lekker voor de paasdagen!

Ingrediënten

4 eiwitten
200 gram kokos
200 gram kristalsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verwarm de eiwitten en de kristalsuiker au bain-marie (beslag in kom, hieronder een pan met heet water). Het is klaar wanneer je geen kristalsuiker in het mengsel meer voelt.
Roer de kokos door het mengsel.
Vorm de makroontjes. Dit kan met twee lepels, maar ook een ijslepel is hiervoor erg geschikt. Let erop dat je de ijslepel telkens even schoonspoelt met water.
Bak de kokosmakroontjes af op 175 graden in ongeveer 20 minuten. Controleer tussendoor even of de koekjes gaar zijn, want iedere oven is anders.

Eet smakelijk!