Recept Honing-walnoten taart
Museum De Buitenplaats heeft een gezellig Museumcafé waar het altijd heerlijk ruikt. Bezoekers zijn hier welkom voor een kopje koffie of thee met een lekker stuk huisgemaakte taart. Een taart die altijd op het menu staat is de Honing-walnoten taart, favoriet bij veel van onze gasten.
Hieronder delen we het recept, veel bakplezier!
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het ons vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je deze taart gemaakt, deel het dan met de #museumdebuitenplaats. Dat vinden we leuk!
Honing-walnoten taart
Ingrediënten
Deeg (basis recept harde wener deeg)
300 gram bloem
100 gram poedersuiker
200 gram ongezouten roomboter (in kleine stukjes op kamertemperatuur)
1 ei
snufje zout
2 eetlepels water
Vulling
62 gram boter
88 ml honing
125 gram gebroken walnoten + een paar halve walnoten voor de garnering
50 ml. slagroom
2 eetlepels suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Deeg
Doe de bloem, poedersuiker, roomboter, zout en water samen in de kom en kneed het tot een geheel. Voeg op het laatst het ei toe.
Vorm van het deeg een platte bal en leg deze in de koelkast.
Vulling
Breek de walnoten (behalve de walnoten voor de garnering).
Ze een pan op het vuur en smelt de boter.
Voeg de suiker aan de gesmolten boter toe en wacht totdat het is opgelost.
Voeg de honing aan het boter-suiker mengsel toe.
Voeg vervolgens de walnoten erbij, terwijl je het mengsel al roerend blijft opwarmen.
Voeg tot slot de room bij het mengsel en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel vervolgens afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast en bekleed een kleine vorm met een doorsnee van ongeveer 20 cm met het deeg.
Giet de vulling in de vorm en dek het geheel tot slot af met een plak deeg.
Plaats als garnering enkele halve walnoten op de taart.
Bak de taart in 25 af in een de op 160 graden voorverwarmde oven. Dit is afhankelijk van je oven, dus controleer met een houten prikker of de honing-walnoten taart al gaar is.
Eet smakelijk!