Pauline Los Museum De Buitenplaats

Vertelsalon met Pauline Los

Zondag 22 april
15:00 uur

In de Oranjerie vertelt dit keer Pauline Los haar verhaal. Los is initiatiefnemer en medeoprichter van productiehuis Spinbarg dat Groningse volksverhalen opnieuw onder de aandacht brengt.

Spinbarg is een verwijzing naar een oud Gronings volksverhaal. Vanaf augustus 2017 trekt het historisch vrachtschip De Familietrouw door de provincie. In het ruim staan 12 kijkkasten waarin een Gronings volksverhaal wordt uitgebeeld. Groningse kunstenaars, animatoren, filmmakers en componisten beelden de 12 verhalen uit. Pauline Los deed de research voor dit project en is nauw verbonden bij de artistieke invulling en productie. Zelf maakte ze voor dit project een animatiefilm over witte wieven.

Pauline los is in 2002 voor zichzelf begonnen. Ze werkte aan diverse opdrachtfilms zoals Noorder Dierenpark Emmen, De Nam, gemeente en provincie Groningen. De animatiefilm heeft haar grote interesse. Voor animatiebedrijf het Woeste Woud werkte ze voor de EO, KRO, uitgeverijen, CPNB, de Universiteit van Leiden en omroep Friesland.

Vanaf 2010 is Pauline gastdocent op het Alfacollege in de vakken storyboard en scenario en assessor voor de leerlingen die eindexamen audiovisueel afleggen. Momenteel werkt ze met filmmaker Eric Steegstra, die voor zijn laatste film “Rif “in 2008 een Gouden Kalf kreeg, aan zijn nieuwe film ”Notre Dame de Paris”.

Locatie: Oranjerie (achter het museumcafé).

Toegangsprijs: €12,-/ vrienden MDB en vrienden van de bibliotheek €10,- op vertoon van pas. Deelnemers aan de vertelsalon hebben op vertoon van hun entreebewijs gratis toegang tot de tentoonstelling in het museumpaviljoen en tot de museumtuin.

Reserveren noodzakelijk in verband met beperkt aantal zitplaatsen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »