TRANSIT, Clashes for Bells, voice and electronics

Zondag 20 januari
14:00 uur

TRANSIT is de nieuwe installatie van geluidkunstenaar Hans van Koolwijk met bellen, stem en elektronica. Samen met het Schreck Ensemble presenteert hij een bijzondere en toegankelijke uitvoering die garant staat voor een ‘muzikale ervaring’.

Bellen, elektronica en stem voeren de bezoekers mee naar een andere staat van bewustzijn, waarin droom, vergeten herinnering en doordringende realiteit samenstromen. De droom van het Schreck Ensemble is muziekinstrumenten te gebruiken om elektronische- en computertechniek net zo verfijnd en muzikaal te beheersen als de instrumentale klanken om zo nieuwe klanken kunnen maken. Het nodigt de luisteraar uit om samen met hen op avontuur te gaan om de reis in het onbekende klankenlandschap mee te maken. De bellen komen uit verschillende windstreken; daarnaast zijn er fragiele exemplaren van Bone China porselein, gemaakt door Van Koolwijk.

De uitvoering vindt plaats in de tentoonstellingszaal van Museum De Buitenplaats en sluit mooi aan bij de hier getoonde presentatie van stillevens van kunstenaar Piet Sebens en Aziatische keramiek uit de collectie van het Princessehof in Leeuwarden.

Stemkunstenaar Caroline Erkelens en geluidskunstenaar Hans van Koolwijk bespelen de bellen. Mediakunstenaar Jan Kees van Kampen bewerkt de opgenomen klanken van stem en bellen. De regie is in handen van Hans van Eck, componist en oprichter van het Schreck Ensemble.

Entree: €12,50 (inclusief toegang tentoonstelling en tuin)

studenten €7,50/museum kaarthouders: € 5,-/vrienden €3,50 /jongeren tot 18 jaar gratis