Henriëtte van Dijk Museum De Buitenplaats Rondje Cultuur

Afsluiting Rondje Cultuur: Henriëtte van Dijk en Alex de Bruin

Zondag 15 september
16:00 uur

Singer-songwriter Henriëtte van Dijk zingt in het Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans. De muziek is warm, melodieus en expressief. Haar teksten gaan over de liefde, vrijheid en respect en zijn uit het leven gegrepen. Ze wordt begeleid door gitarist Alex de Bruin.

Lees verder »

De Roep van Ruyneman

Zondag 22 september
14:00 uur

Kunstenaarsvereniging De Ploeg bestaat dit jaar 100 jaar. De leden hielden intens van muziek, in het bijzonder van de moderne muziek omdat die dichter bij hen stond en meer van hen was. In kenner en componist Daniel Ruyneman vonden zij hun muzikale inspirator.

Lees verder »

Ode aan vrouwen uit de (muziek)geschiedenis met Antje Lohse en Wim Dijkstra

Zondag 29 september
14:00 uur

Ode aan buitengewone, sterke vrouwen uit de (muziek)geschiedenis. Met liederen van Clara en Robert Schumann, Amy Beach, Alexander Zemlinsky en Alma Mahler. Aanleiding voor dit liedprogramma is het themajaar 100-jaar vrouwenkiesrecht in Nederland en België. Antje Lohse (zang) en Wim Dijkstra (piano).

Lees verder »

Opening NNO kamermuziekseizoen: Cantabile Quartet met mezzo sopraan Barbara Rohlfs

Zondag 06 oktober
14:00 uur

Traditiegetrouw opent het Noord Nederlands Orkest zijn nieuwe seizoen in Museum De Buitenplaats. Op het programma staan werken van Ottorino Respighi, Hector Berlioz, Claude Debussy en Samuel Barber. Sergei Bolotny en Yu Li (viool), Ulrike Adam (altviool), Noëlle Weidmann (cello) en Barbara Rohfls (mezzosopraan).

Lees verder »

Oktobermaand Kindermaand: Deesje

Zondag 27 oktober
14:00 uur

Muzikale voorstelling gebaseerd op het prentenboek ‘Deesje’ van Joke van Leeuwen. De introverte Deesje neemt steeds de verkeerde beslissingen en doet haar mond net te laat open. 

Lees verder »

The innermost Side on Tour: Camiel Boomsma

Zondag 03 november
14:00 uur

De jonge, virtuoze pianist Camiel Boomsma speelt van zijn nieuwste CD werk van Franz Liszt en Franz Schubert. Boomsma bezit nu al de rijpheid van een groot pianist. Hij benadrukt de puurheid en diepgang van de muziek en weet mensen te raken met zijn gevoelige en indringende spel.

Lees verder »
Marcel Worms Museum De Buitenplaats

Marcel Worms

Donderdag 14 november
20:00 uur

Pianist Marcel Worms speelt de integrale uitvoering van Bachs Wohltemperiertes Klavier (WTK). Een unieke gebeurtenis die u beslist niet mag missen! Vanaf 19.00 uur geeft Marcel Worms een facultatieve lezing over dit grote project.

Lees verder »

Vertelsalon met The Queens Men

Zondag 17 november
14:00 uur

Luitist Arjen Verhage laat de geschiedenis van Elisabeth I gelijk opgaan met de luitmuziek uit haar tijd. Onder meer met muziek van John Johnson, John Dowland, Anthony Holborne en Daniel Bachelar.

Lees verder »
Floor Le Coultre en Maarten den Hengst Museum De Buitenplaats

Floor Le Coultre en Maarten den Hengst

Zondag 01 december
14:00 uur

Frans programma beginnend met de impressionistische klankwereld van Claude Debussy, gevolgd door de korte romance opus 28 van Gabriel Fauré en ‘het huwelijksgeschenk’ van Olivier Messiaen aan zijn vrouw. 

Lees verder »

Kerstconcert met Marike Tuin, Marian Dragt en Robert Koolstra

Zondag 22 december
14:00 uur

Bijzonder kerstconcert door: Marike Tuin (cello en gamba), Marian Dragt (mezzo sopraan) en Robert Koolstra (klavecimbel). Op het programma staat feestelijke muziek uit de Barok met in ieder geval werk van Johann Sebastian Bach en Dietrich Buxtehude.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »