Douwe Eisenga

Zondag 19 januari
14:00 uur

Recital van pianist en componist Douwe Eisenga. Eisenga is inmiddels een gevierd componist, wiens werk internationaal wordt uitgevoerd en te horen is op vele albums. Sinds kort treedt hij met enige regelmaat zelf op.

Lees verder »

Volkmann Trio

Zondag 26 januari
14:00 uur

Het Volkmann Trio bestaat uit Valentina Tóth (piano), Coraline Groen (viool) en Jobine Siekman (cello). Sinds 2013 delen deze musici hun liefde voor het bekende en onbekende pianorepertoire. Het trio ontleent zijn naam aan componist Robert Volkmann (1815-1883).

Lees verder »

Berlage Saxophone Quartet

Zondag 09 februari
17:00 uur

Het Berlage Saxophone Quartet voert de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach uit. Een betoverende muzikale reis in een nieuw arrangement van huisarrangeur/componist Peter Vigh. Jurjen Alkema van het Blauwe Uur voorziet de muziek op subtiele wijze van kleur en beeld met een op maat gemaakte lichtinstallatie. In een regie van Ria Marks bewegen de leden van het kwartet magisch door het licht.

Lees verder »

Wereldkeuken Spanje

Zondag 09 februari
18:00 uur

In deze eerste editie van de Wereldkeuken van 2020 maakt u kennis met de Spaanse keuken. Alle gerechten worden huisgemaakt en geserveerd in het Museumcafé. Prijs: €17,50 p.p. 

Lees verder »

Vertelsalon: uniek vertelconcert met Floor Wittink

Zondag 16 februari
14:00 uur / Vertelsalon: uniek vertelconcert met Floor Wittink

Klassiek saxofonist Floor Wittink smeedt verhalen en muziek samen tot een vertelconcert, waarbij ze zichzelf begeleidt op saxofoon. Met verhalen uit het boek Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen en muziek van onder meer Franz Schubert, Johann Sebastian Bach en Maurice Ravel.

Lees verder »

Mitsuko Saruwatari

Zondag 23 februari
14:00 uur

Pianist Mitsuko Saruwatari heeft na de succesvolle lancering van haar eerste Wilhelm Berger CD nog meer prachtige werken gevonden in de bibliotheek van Meiningen. Dit heeft geleid tot een tweede CD, die in april wordt uitgebracht door Etcetera Records. Naast Wilhelm Berger staan werken van Ludwig van Beethoven en Frédéric Chopin op het programma.

Lees verder »

Muzikale salon met Femke Huizinga en Izhar Elias

Zondag 01 maart
14:00 uur

Femke Huizinga (viool) en Izhar Elias (gitaar) brengen werken van Ludwig van Beethoven, Niccolò Paganini, Gioachino Rossini, Francesco Molino, Pierre- Jean Porro en Giacomo Merchi.

Lees verder »

Winnaars Prinses Christina Concours 2019

Zondag 08 maart
14:00 uur

Sara van den Brink (harp), Sanne Bakker (harp), Gerben Jongsma (marimba), Mare Keja (cello) en Victoria Dmitrieva (piano). Het programma wordt nader bepaald.

Lees verder »

Kentucky Fried Soprano!

Vrijdag 13 maart
20:00 uur

Avondconcert met sopraan Klaartje van Veldhoven en pianist Paul Koomen. Amerikaans repertoire met werk van Leonard Bernstein en Samuel Barber. Klaartje zingt regelmatig als solist met de Nederlandse Bachvereniging, Concerto Copenhage, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en het Residentie Orkest.

Lees verder »

Duo Acheron

Zondag 19 april
14:00 uur

NNO concert met Justyna Mrozek (viool) en Florent Maigrot (cello). Op het programma staan werken van Zoltán Kodály, Maurice Ravel, Johan Halvorsen en Krysztof Penderecki.

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »