Podium

Podium

De tentoonstellingen in Museum De Buitenplaats en de Museumtuin zijn al jaren de achtergrond van bijzondere concerten. Op de zondagmiddagen wordt gedurende een uur kamermuziek ten gehore gebracht of dichtkunst voorgedragen. Altijd door gerenommeerde musici en dichters, voor een publiek dat kan oplopen tot 250 liefhebbers.

De optredens vinden plaats in de museumzaal en bij mooi weer, als het programma zich hiervoor leent, op het buitenpodium. Naast jong-talentconcerten streeft Museum De Buitenplaats naar een gevarieerd programma met aandacht voor verschillende muziekgenres, dans, lezingen en evenementen waarbij we de Museumtuin, Oranjerie en het Museumpaviljoen met elkaar verbinden. Kleinschalige concerten en Vertelsalons vinden soms ook plaats in het Nijsinghhuis.

Kort voor de uitvoering wordt besloten of het concert binnen in het Museumpaviljoen of buiten in het theater plaatsvindt. Wordt het concert binnen gehouden; dan is de tentoonstelling niet te bezichtigen gedurende het concert. In dat geval is de zaal vanaf 16:00 enkel toegankelijk voor het concertpubliek.

Raadpleeg voor het boeken van tickets onze Evenemententicketshop.

Aankomende evenementen

13dec16:0016:45Meraki Trio concert

20dec15:0016:30Bijzonder kerstconcert - Siebert Nix en Judith Bouma

20dec16:4518:15Bijzonder kerstconcert - Siebert Nix en Judith Bouma

Menu
X