Podium

Podium

De tentoonstellingen in Museum De Buitenplaats en de Museumtuin zijn al jaren de achtergrond van bijzondere concerten. Op de zondagmiddagen wordt gedurende een uur kamermuziek ten gehore gebracht of dichtkunst voorgedragen. Altijd door gerenommeerde musici en dichters, voor een publiek dat kan oplopen tot 250 liefhebbers.

De optredens vinden plaats in de museumzaal en bij mooi weer, als het programma zich hiervoor leent, op het buitenpodium. Naast jong-talentconcerten streeft Museum De Buitenplaats naar een gevarieerd programma met aandacht voor verschillende muziekgenres, dans, lezingen en evenementen waarbij we de Museumtuin, Oranjerie en het Museumpaviljoen met elkaar verbinden. Kleinschalige concerten en Vertelsalons vinden soms ook plaats in het Nijsinghhuis.

Kort voor de uitvoering wordt besloten of het concert binnen in het Museumpaviljoen of buiten in het theater plaatsvindt. Wordt het concert binnen gehouden, dan is de tentoonstelling niet te bezichtigen gedurende het concert. In dat geval is de zaal vanaf een half uur voor aanvang enkel toegankelijk voor het concertpubliek.

Vanwege de coronaperiode is bij het kopen van een concertticket is de Museumjaarkaart en de Vriendenpas niet geldig.

Raadpleeg voor het boeken van tickets onze Evenemententicketshop.

Aankomende evenementen

Er zijn geen evenementen ingepland

X