Het ontwerp van de tuin

Bezoek de Museumtuin

• De Museumtuin is van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken.
  • Wij raden u aan om voorafgaande aan uw bezoek via de website van het museum een e-ticket met tijdslot te kopen.
  • Een entreebewijs voor Museum De Buitenplaats geeft toegang tot het Museumpaviljoen inclusief de Museumwinkel, de Museumtuin en het Museumcafé.
  • Ga naar Maatregelen coronavirus om te zien welke maatregelen Museum De Buitenplaats heeft getroffen om ervoor te zorgen dat u het museum veilig kunt bezoeken.
  • Ga naar Plan uw bezoek voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen.

Het ontwerp van de tuin

De tuin bij Museum De Buitenplaats en het 17e eeuwse Nijsinghhuis is een gesamtkunstwerk van landschapsarchitect J’ørn Copijn en tuinarchitect Charlotte Korthals Altes. Zij ontwierpen de tuin in samenspraak met Janneke van Groeningen (1943-2007), medeoprichter van het museum en bevlogen tuinliefhebber.  Bij het tuinontwerp lieten zij zich inspireren door uiteenlopende tuinstijlen, zoals het classicisme, de barok, de cottage-en de natuurlijke stijl, maar ook door de tuinen van Bomarzo. Tussen 1996 en 2000 werd de Museumtuin ontworpen en gerealiseerd.

Het was de wens van Janneke van Groeningen om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat de tuin te bieden heeft. Deze wens ging op 8 juli 2000 in vervulling met de opening van de tuin door oud-minister Margreeth de Boer de tuin, vier jaar nadat toenmalig koningin Beatrix Museum De Buitenplaats had geopend.

Bezoek de Museumtuin

• De Museumtuin is geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.
  • Een entreebewijs voor Museum De Buitenplaats geeft toegang tot het Museumpaviljoen en de Museumtuin. Rondleidingen dienen apart geboekt te worden.
  • Tuinrondleidingen kunnen op aanvraag geboekt worden via het mailadres [email protected]  (maximaal 10 personen).
  • Ga naar maatregelen coronavirus om te zien welke maatregelen Museum De Buitenplaats heeft getroffen om ervoor te zorgen dat u het museum veilig kunt bezoeken.