Plan
uw bezoek

Het museumcomplex (museum, tuin en café) is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00 en 17:00 uur. Het Nijsinghhuis is open tussen 11:00 en 16:30 uur. Meer informatie is te vinden onder het kopje openingstijden.

Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u wat huisregels opgesteld. Bekijk de pagina’s Maatregelen coronavirus en Veelgestelde vragen voor een overzicht van de getroffen maatregelen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag, van 11:00 uur – 17:00 uur. Deze openingstijden gelden voor het Museumpaviljoen, de Museumtuin, het Museumcafé en de Museumwinkel.

De benedenverdieping van het Nijsinghhuis is van dinsdag t/m zondag tussen 11:00 en 16:30 uur toegankelijk. Hier kunt u eventueel gebruik maken van een gratis audiotour, die u via uw eigen mobiele telefoon kunt volgen.

Wilt u de bovenverdieping ook bekijken en extra informatie ontvangen? Dit kan door middel van een rondleiding op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Deze rondleiding vindt plaats om 13:30 uur, en duurt ongeveer een uur. U dient de rondleidingen vooraf te reserveren via de pagina van Het Nijsinghhuis of te bellen (050-3095818) / te mailen naar [email protected]. Tijdens een rondleiding is het Nijsinghhuis gesloten voor andere bezoekers.

Het gehele museumcomplex is gesloten op de volgende data:

– 19 juni t/m 1 juli (wisselweek)

– 30 oktober t/m 3 november (wisselweek)

– 25 en 26 december (Eerste en tweede kerstdag)

Tickets

Wij werken uitsluitend met combi-tickets voor het museum en het Nijsinghhuis. U kunt dan beide gebouwen bezichtigen.

U kunt vooraf aan uw bezoek online een ticket kopen voor het tijdstip waarop u Museum De Buitenplaats wilt bezoeken. Dit is niet verplicht. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone. U kunt bij het boeken aangeven of u een kortingspas in uw bezit heeft. De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie van zowel het museum als het Nijsinghhuis een ticket kopen.

Entreeprijzen

Museum & Nijsinghhuis

Volwassenen (18 jaar en ouder) –  €15,00
Studenten – €12,50
CJP Cultuurkaart – €10,00

Museumtuin entree – gratis
Kinderen tot en met 17 jaar – gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats – gratis
Museumkaart* en ICOM kaart – gratis
Personen met een lichamelijke handicap (tuin en museumzaal verminderd toegankelijk, Nijsinghhuis niet toegankelijk met rolstoel/rollator) – €7,50

Rondleiding Nijsinghhuis – €5,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree

NB: Wilt u een graag een rondleiding door het Nijsinghhuis, zonder een bezoek aan het museum? Dan betaalt u € 12,50 p.p.

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

Het is uitsluitend mogelijk om met pin te betalen.

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en het Nijsinghhuis, de tuin is gratis toegankelijk. De winkel in het museumpaviljoen is zonder ticket voor het museum te bezoeken.

Bereikbaarheid

Auto
Museum De Buitenplaats bevindt zich aan de Hoofdweg in Eelde, midden in het dorp. Naast het museum kunt u op de parkeerplaats van de Jumbo gratis parkeren en tegenover Café Boelens is een extra parkeerplaats beschikbaar op de dagen dat er geen markt is.

Te voet of op de fiets
Museum De Buitenplaats is goed bereikbaar met de fiets of te voet.
In en rondom Eelde zijn verschillende wandel- en  fietsroutes te vinden, zoals Parels in ’t Groen. Voor meer informatie kunt u hiervoor kijken op de website van Drenthe.nl.
Voor de ingang van het museum zijn fietsenrekken beschikbaar. 

Openbaar Vervoer
Museum De Buitenplaats is vanaf Groningen of Assen te bereiken met de bus.
Groningen: Vanaf het hoofdstation gaat twee keer per uur bus 9 richting Eelde. Stap vervolgens uit bij halte Kerkhoflaan of Kosterijweg.
Daarnaast gaat vanaf het hoofdstation ook twee keer per uur bus 50 richting Assen, via De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.
Assen: Vanaf het station gaat twee keer per uur bus 50 richting De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.
In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en drempels, en vanwege de kwetsbare schilderingen op de muren, is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mensen met een fysieke beperking.

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het museum tijdens de zondagmiddagconcerten niet toegankelijk voor een museumbezoek.

Op de zondagen waarop een concert wordt gegeven, kunt u tot uiterlijk 13.00 de tentoonstelling bezichtigen. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

Ontdek Museum De Buitenplaats

 

Neem alvast een kijkje in het museum, het Nijsinghhuis en de tuin voor uw bezoek aan Eelde.