Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen houden wij ons aan de door de overheid opgestelde maatregelen. Bekijk de pagina’s Maatregelen coronavirus en Veelgestelde vragen voor een overzicht van de getroffen maatregelen.

Het Nijsinghhuis is normaal gesproken enkel toegankelijk door middel van een rondleiding op vrijdagen. Deze dient u vooraf te reserveren door tijdens kantoortijden te bellen naar 050-3095818 of te mailen naar [email protected]

Museum De Buitenplaats is minder goed toegankelijk voor mindervaliden. In de museumzaal is een trap aanwezig naar de vide, waardoor een klein gedeelte van de tentoonstelling lastiger te bereiken is.
Daarnaast bevat de tuin een aantal op- en afstapjes, trappetjes en hellingen. Daardoor is de tuin voor rolstoelen slecht toegankelijk.
Het museum heeft hiervoor een gereduceerd tarief.

Tickets

Voorafgaand aan uw bezoek kunt u een entreebewijs met tijdslot te kopen. Dit is niet verplicht, maar wel mogelijk. 

U koopt dan online een ticket voor het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone. Ook als u een kortingspas zoals een Museumkaart of Museum De Buitenplaats Vriendenpas bezit bestaat de mogelijkheid om een tijdslot te reserveren. U kunt bij het boeken aangeven of u een kortingspas in uw bezit heeft. De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie een ticket kopen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur. Voor de Museumtuin, Museumcafé en de Museumwinkel gelden dezelfde openingstijden. 

Het Nijsinghhuis is toegankelijk door middel van een rondleiding. De rondleidingen vinden op dit moment alleen op vrijdag plaats. Deze dient u vooraf of per mail te reserveren. Vanaf 2 april 2022 zal er een audiotour beschikbaar zijn voor uw bezoek aan het Nijsinghhuis. Deze zullen op zaterdagen tussen 13:00 en 16:30 aangeboden worden. 

Het museum is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken).

Wisselweken 2022:
18 t/m 23 april
24 t/m 29 oktober

Entreeprijzen 

Volwassenen Museum & Tuin (18 jaar en ouder) –  €10,00
Studenten (op vertoon van studentenkaart) Museum & Tuin – €7,50
Museumtuin entree – € 6,00
CJP Cultuurkaart – €5,00
Kinderen tot en met 17 jaar – gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats – gratis
Museumkaart* en ICOM kaart – gratis
Mindervaliden (tuin en museumzaal verminderd toegankelijk) – €5,00


Rondleiding Nijsinghhuis – €12,50

Entree Nijsinghhuis met audiotour (vanaf 9 april) – €7,50

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en de Museumtuin, met uitzondering van “Museumtuin entree”.

 

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding? In het Museumgebouw, het Nijsinghhuis en in de Museumtuin worden rondleidingen georganiseerd.

In het Nijsinghhuis vinden de rondleidingen op dit moment alleen op vrijdagen plaats. Rondleidingen starten op vaste tijden om om 11:30, 13:00 en 14:30. Per rondleiding kunnen er max. 6 personen mee.
Andere tijden zijn alleen mogelijk in overleg.
Kosten: €12,50 per persoon exclusief bezoek aan het museum.
Reserveren verplicht per mail of telefonisch.

Vanaf 9 april 2022 zal er een audiotour beschikbaar zijn voor uw bezoek aan het Nijsinghhuis. Deze zal op zaterdagen tussen 13:00 en 16:30 aangeboden worden. De audiotour volgt u via uw eigen telefoon (smartphone) met headset of oordopjes. Er zijn headsets beschikbaar met AUX-aansluiting.
Kosten: €7,50 per persoon exclusief bezoek aan het museum.


Rondleidingen in het Museum of in de tuin kunt u op aanvraag boeken.
Kosten: €50,- vaste prijs voor een groep (ca. 10 man). Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Mail dan naar [email protected] 

 

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  


Auto
Museum De Buitenplaats bevindt zich aan de Hoofdweg in Eelde, midden in het dorp. Naast het museum kunt u op de parkeerplaats van de Jumbo gratis parkeren en tegenover Café Boelens is een extra parkeerplaats beschikbaar op de dagen dat er geen markt is.

Te voet of op de fiets
Museum De Buitenplaats is goed bereikbaar met de fiets of te voet.
In en rondom Eelde zijn verschillende wandel- en  fietsroutes te vinden, zoals Parels in ’t Groen. Voor meer informatie kunt u hiervoor kijken op de website van Drenthe.nl.
Voor de ingang van het museum zijn fietsenrekken beschikbaar. 

Openbaar Vervoer
Museum De Buitenplaats is vanaf Groningen of Assen te bereiken met de bus.
Groningen: Vanaf het hoofdstation gaat twee keer per uur bus 9 richting Eelde. Stap vervolgens uit bij halte Kerkhoflaan of Kosterijweg.
Daarnaast gaat vanaf het hoofdstation ook twee keer per uur bus 50 richting Assen, via De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.
Assen: Vanaf het station gaat twee keer per uur bus 50 richting De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

 Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.
In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mindervaliden.

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het museum tijdens de zondagmiddagconcerten niet toegankelijk voor een museumbezoek.

Op de zondagen waarop een concert wordt gegeven, kunt u tot uiterlijk 13.00 de tentoonstelling bezichtigen. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

X