Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

U bent van harte welkom in Museum De Buitenplaats. We zijn blij dat we u weer kunnen ontmoeten! Om uw museumbezoek zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding. Deze dient u vooraf te reserveren. 

Bekijk de pagina Maatregelen coronavirus voor een overzicht van de getroffen maatregelen en veelgestelde vragen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur geopend. Voor de Museumtuin en de Museumwinkel gelden dezelfde openingstijden.  

Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding. De rondleidingen vinden enkel op vrijdag plaats. Deze dient u vooraf of per mail te reserveren.

Het Museumcafé is helaas vanwege de coronamaatregelen gesloten.

Het museum is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken).

Wisselweken 2020-2021: 1 februari t/m 5 februari 2021. 

Entreeprijzen 

Volwassenen (18 jaar en ouder): €10,-
Studenten (op vertoon van studentenkaart): €7,50
Kinderen tot 18 jaar: gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats: gratis
Museumkaart* en ICOM kaart: gratis
Mindervaliden (tuin verminderd toegankelijk): €5,-
CJP Cultuurkaart: €5,-
Rondleiding Nijsinghhuis: €9,-

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en de Museumtuin.

 

Tickets

U dient vooraf aan uw bezoek een entreebewijs met tijdslot te kopen. U koopt een ticket voor het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone.  Ook als u een kortingspas zoals een Museumkaart of Museum De Buitenplaats Vriendenpas bezit verzoeken wij u om een tijdvak te reserveren. Gelieve de desbetreffende kortingspas meenemen en bij de kassa tonen. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding? In het Museumgebouw, het Nijsinghhuis en in de Museumtuin worden rondleidingen georganiseerd.

Van november 2020 tot en met januari 2021 kunt u iedere 1e en 3e woensdag van de maand van 14:00 tot 14:30 uur meedoen aan de instaprondleiding “Hardop Kijken”.
Kosten: € 3,- per persoon exclusief reguliere entreeprijs (max 5 personen). Reserveren verplicht per mail of telefonisch.

In het Nijsinghhuis vinden op vrijdag rondleidingen plaats. Rondleidingen starten op vaste tijden om om 11:30, 13:00 en 14:30. Andere tijden zijn mogelijk in overleg.
Kosten: €9,- per persoon exclusief reguliere entreeprijs (max 4 personen). Reserveren verplicht per mail of telefonisch.

Rondleidingen in de Museum kunt u op aanvraag boeken.
Kosten: n.o.t.k. (max 10 personen).

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen. In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen.  

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het tijdens de zondagmiddagconcerten niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

Menu
X