Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

U bent van harte welkom in Museum De Buitenplaats. We zijn blij dat we u weer kunnen ontmoeten! Om uw museumbezoek zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij een aantal maatregelen getroffen. 
Het Nijsinghhuis is nog niet geopend. We adviseren u vooraf tickets te reserveren om drukte te vermijden. Zo kan iedereen in alle rust van de kunst, natuur en architectuur genieten.

Bekijk de pagina Maatregelen coronavirus voor een overzicht van de getroffen maatregelen en veelgestelde vragen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is geopend van woensdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur geopend. Voor de Museumtuin, de Museumwinkel en het Museumcafé gelden dezelfde openingstijden.  

Het museum is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken).

Wisselweken 2020-2021: 28 september t/m 3 oktober1 februari t/m 5 februari 2021. 

Entreeprijzen

Volwassenen (18 jaar en ouder): €10,-
Studenten (op vertoon van studentenkaart): €7,50
Kinderen tot 18 jaar: gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats: gratis
Museumkaart* en ICOM kaart: gratis
Mindervaliden (tuin verminderd toegankelijk): €5,-
CJP Cultuurkaart: €5,- 

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

Tickets

Wij raden aan om online een entreebewijs met tijdslot te kopen vooraf aan uw bezoek. U koopt een ticket voor het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. U toont uw ticket uitgeprint of op uw smartphone.  Ook als u een kortingspas zoals een Museumkaart of Museum De Buitenplaats Vriendenpas bezit verzoeken wij u om een tijdvak te reserveren. Gelieve de desbetreffende kortingspas meenemen en bij de kassa tonen. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen. In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen.  

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het tijdens de zondagmiddagconcerten niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

Menu
X