Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

Om uw museumbezoek zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding op vrijdagen. Deze dient u vooraf te reserveren door tijdens kantoortijden te bellen naar 050-3095818 of te mailen naar [email protected]

Het museum is zonder reservering te bezoeken. Mocht u het prettig vinden om wel te reserveren, kunt u hieronder een ticket kopen.

Bekijk de pagina’s Maatregelen coronavirus en Veelgestelde vragen voor een overzicht van de getroffen maatregelen.

Museum De Buitenplaats is minder goed toegankelijk voor mindervaliden. In de museumzaal is een trap aanwezig naar de vide, waardoor een klein gedeelte van de tentoonstelling lastiger te bereiken is.
Daarnaast bevat de tuin een aantal op- en afstapjes, trappetjes en hellingen. Daardoor is de tuin voor rolstoelen slecht toegankelijk.
Het museum heeft hiervoor een gereduceerd tarief.

Tickets

 U kunt vooraf aan uw bezoek een entreebewijs met tijdslot te kopen. Dit is niet verplicht, maar de mogelijkheid bieden wij wel.

U koopt dan online een ticket voor het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone. Ook als u een kortingspas zoals een Museumkaart of Museum De Buitenplaats Vriendenpas bezit bestaat de mogelijkheid om een tijdslot te reserveren. U kunt bij het boeken aangeven welke kortingspas u in uw bezit heeft.
De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie een ticket kopen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur. Voor de Museumtuin, Museumcafé en de Museumwinkel gelden dezelfde openingstijden. 

Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding. De rondleidingen vinden op dit moment alleen op vrijdag plaats. Deze dient u vooraf of per mail te reserveren.

Het museum is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken).

Wisselweken 2021:
15 t/m 19 maart

Entreeprijzen 

Volwassenen (18 jaar en ouder): €10,00
Studenten (op vertoon van studentenkaart): €7,50
Kinderen tot en met 17 jaar: gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats: gratis
Museumkaart* en ICOM kaart: gratis
Mindervaliden (tuin en museumzaal verminderd toegankelijk): €5,00
CJP Cultuurkaart: €5,00

Rondleiding Nijsinghhuis: €9,00

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en de Museumtuin.

 

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding? In het Museumgebouw, het Nijsinghhuis en in de Museumtuin worden rondleidingen georganiseerd.

In het Nijsinghhuis vinden de rondleidingen op dit moment alleen op vrijdagen plaats. Rondleidingen starten op vaste tijden om om 11:30, 13:00 en 14:30.
Andere tijden zijn alleen mogelijk in overleg.
Kosten: €9,- per persoon exclusief reguliere entreeprijs (max. 6 personen). Reserveren verplicht per mail of telefonisch.

Rondleidingen in het Museum of in de tuin kunt u op aanvraag boeken.
Kosten: €50,- voor een groep van max. 10 personen.
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Mail dan naar [email protected] 

 

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.
In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mindervaliden.

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het museum tijdens de zondagmiddagconcerten niet toegankelijk voor een museumbezoek. Op de zondagen waarop een concert wordt gegeven, kunt u tot uiterlijk 15.30 de tentoonstelling bezichtigen.U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

Menu
X