Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

Het gehele museumcomplex (museum, tuin en Nijsinghhuis) is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.
Om uw bezoek zo prettig mogelijk te laten verlopen hebben wij voor u wat huisregels opgesteld.
Bekijk de pagina’s Maatregelen coronavirus en Veelgestelde vragen voor een overzicht van de getroffen maatregelen.

De benedenverdieping van het Nijsinghhuis is van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 vrij toegankelijk. Hiervoor kunt u eventueel gebruik maken van een gratis audiotour, die u via uw eigen mobiele telefoon kunt volgen.
Wilt u de bovenverdieping ook bekijken en extra informatie ontvangen? Dit kan door middel van een rondleiding op dinsdagen en vrijdagen. Deze rondleidingen vinden plaats om 11.30 en 14.30 op de genoemde dagen. U dient de rondleidingen vooraf te reserveren via de pagina van Het Nijsinghhuis of te bellen (050-3095818) / te mailen naar [email protected]

Museum De Buitenplaats is minder goed toegankelijk voor mindervaliden. In de museumzaal is een trap aanwezig naar de vide, waardoor een klein gedeelte van de tentoonstelling lastiger te bereiken is.
Daarnaast bevat de tuin een aantal op- en afstapjes, trappetjes en hellingen. Daardoor is de tuin voor rolstoelen slecht toegankelijk. Het Nijsinghhuis is niet toegankelijk met rolstoel of rollator, door de drempels, trappen en de kwetsbare muurschilderingen.
Het museum heeft een gereduceerd tarief voor mindervaliden en visueel- of auditiefbeperkten. Begeleiders kunnen op vertoon van de begeleiderspas ook voor het gereduceerd tarief naar binnen.

Tickets

Wij werken uitsluitend met combi-tickets voor het museum en het Nijsinghhuis. U kunt dan beide gebouwen bezichtigen.

U kunt vooraf aan uw bezoek online een ticket kopen voor het tijdstip waarop u Museum De Buitenplaats wilt bezoeken. Dit is niet verplicht.
Vervolgens
toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone. U kunt bij het boeken aangeven of u een kortingspas in uw bezit heeft. De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie van zowel het museum als het Nijsinghhuis een ticket kopen.

Entreeprijzen Museum & Nijsinghhuis

Volwassenen (18 jaar en ouder) –  €15,00
Studenten (& UMCG medewerker) – €12,50
CJP Cultuurkaart – €10,00

Museumtuin entree – gratis
Kinderen tot en met 17 jaar – gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats – gratis
Museumkaart* en ICOM kaart – gratis
Mindervaliden (tuin en museumzaal verminderd toegankelijk, Nijsinghhuis niet toegankelijk met rolstoel/rollator) – €7,50


Rondleiding Nijsinghhuis – €5,00 p.p. extra bovenop bovenstaand entree

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en het Nijsinghhuis, de tuin is gratis toegankelijk. De winkel in het museumpaviljoen is zonder ticket voor het museum te bezoeken.

 

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur. Deze openingstijden gelden voor het Museumpaviljoen, het Nijsinghhuis, de Museumtuin, het Museumcafé en de Museumwinkel.

Het Nijsinghhuis is – naast vrije toegang op de benedenverdieping – ook toegankelijk door middel van een rondleiding. De rondleidingen vinden alleen op dinsdag en vrijdag plaats. Ze starten op beide dagen om 11.30 en 14.30 en duren ca. 60 minuten. Per groep kunnen er maximaal 8 personen deelnemen. De rondleidingen dient u vooraf via de pagina Het Nijsinghhuis of per mail te reserveren. 

Het museumcomplex is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken). Daarnaast is het Nijsinghhuis gesloten voor publiek wanneer er grote groepen worden ontvangen.

Museumpaviljoen gesloten i.v.m. wisselweken 2022:
18 t/m 23 april
24 t/m 31 oktober

Nijsinghhuis gesloten i.v.m. ontvangsten:
Dinsdag 12 juli van 11.00-12.45
Zaterdag 16 juli van 11.00-13.30
Woensdag 31 augustus hele dag gesloten 
Donderdag 1 september 14.30-16.00 
Vrijdag 2 september vanaf 14.00 uur gesloten
Zaterdag 3 september van 11.00-12.30 
Vrijdag 16 september hele complex vanaf 14.00 gesloten (ook museumpaviljoen, tuin en cafe)

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding? In het Museumgebouw, het Nijsinghhuis en in de Museumtuin worden rondleidingen georganiseerd.

In het Nijsinghhuis vinden de rondleidingen alleen op dinsdagen en  vrijdagen plaats. Rondleidingen starten op vaste tijden om om 11:30 en 14:30. Per rondleiding kunnen er max. 8 personen mee.
Andere tijden zijn alleen mogelijk in overleg via [email protected] 
Kosten: €5,00 per persoon bovenop het toegangsbewijs van het museumcomplex.
Reserveren verplicht via de pagina Het Nijsinghhuis, per mail of telefonisch.


Rondleidingen voor grotere groepen in het Museum of in de tuin kunt u op aanvraag boeken. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u een offerte voor een bezoek op maat? Mail dan naar [email protected]

 

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  


Auto
Museum De Buitenplaats bevindt zich aan de Hoofdweg in Eelde, midden in het dorp. Naast het museum kunt u op de parkeerplaats van de Jumbo gratis parkeren en tegenover Café Boelens is een extra parkeerplaats beschikbaar op de dagen dat er geen markt is.

Te voet of op de fiets
Museum De Buitenplaats is goed bereikbaar met de fiets of te voet.
In en rondom Eelde zijn verschillende wandel- en  fietsroutes te vinden, zoals Parels in ’t Groen. Voor meer informatie kunt u hiervoor kijken op de website van Drenthe.nl.
Voor de ingang van het museum zijn fietsenrekken beschikbaar. 

Openbaar Vervoer
Museum De Buitenplaats is vanaf Groningen of Assen te bereiken met de bus.
Groningen: Vanaf het hoofdstation gaat twee keer per uur bus 9 richting Eelde. Stap vervolgens uit bij halte Kerkhoflaan of Kosterijweg.
Daarnaast gaat vanaf het hoofdstation ook twee keer per uur bus 50 richting Assen, via De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.
Assen: Vanaf het station gaat twee keer per uur bus 50 richting De Punt. Hier kunt u dan overstappen op de bus naar Eelde, om vervolgens uit te stappen bij de halte Kosterijweg of Kerkhoflaan.

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen.
In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken, verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen, zodat wij de rolstoel of rollator voor u kunnen reserveren.

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en drempels, en vanwege de kwetsbare schilderingen op de muren, is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers en wellicht wat lastiger te bezoeken voor mindervaliden.

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het museum tijdens de zondagmiddagconcerten niet toegankelijk voor een museumbezoek.

Op de zondagen waarop een concert wordt gegeven, kunt u tot uiterlijk 13.00 de tentoonstelling bezichtigen. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

X