Plan uw bezoek

Plan uw bezoek

Om uw museumbezoek zo comfortabel mogelijk te maken hebben wij een aantal maatregelen getroffen. Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding op vrijdagen. Deze dient u vooraf te reserveren.

Het museum is zonder reservering te bezoeken. Mocht u het prettig vinden om wel te reserveren, kunt u hieronder een ticket kopen.

Bekijk de pagina’s Maatregelen coronavirus en Veelgestelde vragen voor een overzicht van de getroffen maatregelen.

Tickets

 U kunt vooraf aan uw bezoek een entreebewijs met tijdslot te kopen. Dit is vanaf 26 juni niet meer verplicht, maar de mogelijkheid blijft bestaan.

U koopt dan online een ticket voor het tijdstip waarop u het museum wilt bezoeken. Vervolgens toont u uw ticket uitgeprint of op uw smartphone.  Ook als u een kortingspas zoals een Museumkaart of Museum De Buitenplaats Vriendenpas bezit bestaat de mogelijkheid om een tijdslot te reserveren.
De desbetreffende kortingspas neemt u mee en toont u bij de kassa. Foto’s of kopieën van kortingspassen worden niet geaccepteerd.

U kunt ook aan de balie een ticket kopen.

Openingstijden

Museum De Buitenplaats is doorgaans geopend van dinsdag t/m zondag, van 11.00 uur – 17.00 uur. Voor de Museumtuin, Museumcafé en de Museumwinkel gelden dezelfde openingstijden. 

Het Nijsinghhuis is enkel toegankelijk door middel van een rondleiding. De rondleidingen vinden op dit moment alleen op vrijdag plaats. Deze dient u vooraf of per mail te reserveren.

Het museum is gesloten op25 en 26 december (eerste en tweede Kerstdag), 31 december (Oudejaarsdag), 1 januari (Nieuwjaarsdag) en tijdens de inrichting van nieuwe exposities (wisselweken).

Wisselweken 2021:
15 t/m 19 maart 
22 t/m 26 november

Entreeprijzen 

Volwassenen (18 jaar en ouder): €10,00
Studenten (op vertoon van studentenkaart): €7,50
Kinderen tot 18 jaar: gratis 
Vriendenkaart Museum De Buitenplaats: gratis
Museumkaart* en ICOM kaart: gratis
Mindervaliden (tuin verminderd toegankelijk): €5,00
CJP Cultuurkaart: €5,00

Rondleiding Nijsinghhuis: €9,00
Combinatie Nijsinghhuis + Museum: €15,00

*Museum De Buitenplaats verkoopt geen Museumkaarten. 

NB. een entreebewijs geeft toegang tot het Museumpaviljoen en de Museumtuin.

 

Rondleidingen

Wilt u een rondleiding? In het Museumgebouw, het Nijsinghhuis en in de Museumtuin worden rondleidingen georganiseerd.

In het Nijsinghhuis vinden de rondleidingen op dit moment alleen op vrijdagen plaats. Rondleidingen starten op vaste tijden om om 11:30, 13:00 en 14:30.
Andere tijden zijn alleen mogelijk in overleg.
Kosten: €9,- per persoon exclusief reguliere entreeprijs (max 4 personen). Reserveren verplicht per mail of telefonisch.

Rondleidingen in het Museum of in de tuin kunt u op aanvraag boeken.
Kosten: €50,- voor een groep van max. 10 personen.
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? Mail dan naar [email protected] 

 

Bereikbaarheid

Bezoekadres:
Hoofdweg 76 
9761 EK Eelde 

Telefoon:
050 309 58 18 

E-mailadres:
[email protected]  

Toegankelijkheid

Het Museumpaviljoen en het Museumcafé zijn goed toegankelijk met rolstoel, rollator of buggy. De vide in het Museumpaviljoen vormt hierop een uitzondering en ook de Museumtuin is verminderd toegankelijk. Om deze reden kunt u voor een gereduceerd tarief een entreebewijs kopen. In het museum zijn ook een rolstoel en rollator aanwezig. Als u hier gebruik van wilt maken verzoeken wij u om van te voren contact met ons op te nemen.  

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het tijdens de zondagmiddagconcerten niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken. U kunt uiteraard wel van het concert komen genieten. Voor de podium programmering verwijzen we u graag naar onze agenda.

Menu
X