Oranjerie

Zoekt u een stijlvolle omgeving voor uw trouwerij, een inleiding, overleg of nazit? De oranjerie leent zich bij uitstek voor ontvangsten en is sinds 2009 ook trouwlocatie van de gemeente Tynaarlo.

Sinds de 17 e eeuw heeft menige buitenplaats een Oranjerie, waarin de exotische kuipplanten overwinteren. In de loop van de tijd groeiden deze lichte, vaak stijlvol vormgegeven bouwwerkjes uit tot kleine prestige-objectjes. Niet alleen kuipplanten, maar ook gasten bleken zich er thuis te voelen. Rond 1890 krijgt menige voorname woning een eigen klein oranjerietje aan huis: de serre.

De Oranjerie van Museum De Buitenplaats wordt in de omgeving 'Klein Nijsinghhuis' genoemd. Dat is dankzij het ontwerp in een klassieke stijl en de toepassing van deels oude bouwmaterialen. De rijke decoratie draagt verder bij aan deze bijzonder hoogwaardige, voorname ruimte, zoals de vergulde zonnewijzer, kunstig houtsnijwerk (Maarten Robert) en schilderachtige marmeringen (Helmer Hut).

In de Oranjerie is zitplaats voor ruim 20 personen. Bij mooi weer gaan de terrasdeuren open en is er plek voor veel meer gasten. Mocht u iets te vieren hebben, een reünie organiseren, of een zakelijk overleg in een alternatieve of inspirerende omgeving willen plannen: wij bieden u graag uw programma op maat. De Oranjerie is nu officieel trouwlocatie van de gemeente Tynaarlo.

Verdere faciliteiten bespreken wij eveneens graag met u. Te denken valt aan gebruik van beamers, of bijvoorbeeld de mogelijkheden voor muzikale omlijsting. Met een aangeklede koffietafel, exquise lunch, voortreffelijk meergangendiner of 'gewoon' een glaasje en een zoutje: zegt u het maar! 

Voor meer informatie: 050 3095818  

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »