Museumcafé

Het Museumcafé

In het museumcafé bent u altijd welkom voor iets te eten of drinken, of voor een arrangement op maat. Het is een fijne plek om te zitten tijdens uw museumbezoek, maar ook zonder entreebewijs voor het museum bent u van harte welkom. Vanuit het museumcafé heeft u uitzicht op het museumpaviljoen en een deel van de museumtuin. Bij goed weer kunt u in de zon plaatsnemen op het terras, maar bij slecht weer is er ook binnen voldoende gelegenheid om gezellig te zitten. 

Op de muren van het museumcafé bevinden zich bijzondere wandtekeningen van Hans Lemmen en Arno Kramer. Deze twee hedendaagse tekenaars hebben eerder tentoonstellingen gehad in Museum De Buitenplaats, en het museum heeft van beiden ook verschillende werken in de vaste collectie. Naast deze wandtekeningen worden er ook werken uit de collectie van het museum getoond, bijvoorbeeld van kunstenaars zoals Michael Reynolds en Matthijs Röling. 

Het museumcafé biedt een menukaart met onder meer lunchgerechten, zelfgebakken taart en diverse warme en koude dranken. De gerechten worden zoveel mogelijk vers bereid en huisgemaakt, zo maken wij onze soepen en taarten bijvoorbeeld altijd zelf. Er wordt daarbij waar mogelijk gemaakt van groenten, fruit en kruiden afkomstig uit de moestuin en appelhof van de museumtuin. Naast de gangbare menukaart, kunt u kiezen uit een steeds veranderend aanbod van seizoensgebonden specials en daghappen. Met allergieën kunt u zonder problemen in het café terecht. Als u dit bij uw bezoek meldt, helpen onze medewerkers u graag verder. De appeltaart is altijd lactose-vrij.

Klik hier voor onze recente menukaart.

Naast de menukaart bieden we een wisselende daghap. U kunt hier bij de medewerkers van het museumcafé naar informeren. 

Speciale gelegenheden

Voor speciale gelegenheden biedt het museumcafé verschillende mogelijkheden, zoals lunches, diners, borrels of een high tea. Alles kan worden aangepast aan uw wensen en budget. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum via e-mail of telefoon. 

Thuis kunt u ook genieten van producten uit het museumcafé. Wij bieden een ruime keuze aan huisgemaakte taarten die op uw wensen kunnen worden aangepast. Hele taarten kosten €17,95 en worden enkel op reservering gemaakt. Losse taartpunten zijn zonder voorafgaande reservering beschikbaar en kosten €3,- per stuk. Hiernaast zijn er in het café huisgemaakte koekjes te koop voor €2,50 per zakje. In het appelseizoen wordt er huisgemaakte chutney verkocht, gemaakt van appels uit de museumtuin. 

Het museumcafé is te bereiken via [email protected] of 050-3095818.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »