Museumcafé

Het Museumcafé

In het Museumcafé van Museum De Buitenplaats kunt u onder meer terecht voor een kop koffie of thee met huisgemaakt gebak en diverse lunches. Het Museumcafé is van dinsdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00. Het café is ook apart van het museum te bezoeken. Vanuit het museumcafé heeft u uitzicht op het museumpaviljoen en een deel van de museumtuin. Bij goed weer kunt u ook plaatsnemen op het terras.

De gerechten worden zoveel mogelijk vers bereid en huisgemaakt. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van groenten, fruit en kruiden uit de moestuin, kruidentuin en appelhof. Naast de gangbare menukaart kunt u kiezen uit een wisselend aanbod van seizoensgebonden specials en daghappen. 

Klik hier voor onze menukaart.


Let op: vanwege een besloten bijeenkomst is het Museumcafé op dinsdag 7 april tot 11.30 en tussen 13.00 en 14.00 niet toegankelijk voor publiek.

 

Wereldkeuken

Regelmatig organiseert Museum De Buitenplaats Wereldkeukens. Hierin koken vrijwilligers die afkomstig zijn uit verschillende werelddelen heerlijke gerechten uit hun geboorteland of streek. Via onze online ticketshop kunt u een entreebewijs aanschaffen.

Het idee voor de Wereldkeuken ontstond in het Museumcafé van Museum De Buitenplaats. Het horecateam bestaat uit vaste medewerkers, vrijwilligers en integratiemedewerkers uit verschillende werelddelen. Op dit moment zijn er onder andere integratiemedewerkers uit Syrië en Eritrea werkzaam in het café. Hier maken zij kennis met de Nederlandse taal en werkcultuur, maar ook met de Nederlandse keuken en eetgewoonten. Andersom brengen zij hun eigen (eet)cultuur mee, dikwijls in de vorm van heerlijke gerechten met voor ons bijzondere ingrediënten. Deze willen wij u natuurlijk niet onthouden. 

Verkoop huisgemaakte producten
Thuis kunt u ook genieten van producten uit het Museumcafé. Wij bieden een ruime keuze aan huisgemaakte taarten die op uw wensen kunnen worden aangepast. Hele taarten kosten €17,95 en worden enkel op reservering gemaakt. Losse taartpunten zijn zonder voorafgaande reservering beschikbaar en kosten €3,- per stuk. Hiernaast zijn er in het café huisgemaakte koekjes te koop. In het appelseizoen wordt er huisgemaakte chutney verkocht, gemaakt van appels uit de museumtuin. 

Kunst in het Museumcafé

Op de muren van het museumcafé bevinden zich bijzondere wandtekeningen van Hans Lemmen en Arno Kramer. Deze twee hedendaagse tekenaars hebben eerder tentoonstellingen gehad in Museum De Buitenplaats, en het museum heeft van beiden ook verschillende werken in de vaste collectie. Naast deze wandtekeningen worden er ook werken uit de collectie van het museum getoond, bijvoorbeeld van kunstenaars zoals Michael Reynolds en Matthijs Röling. 

Arrangementen voor speciale gelegenheden

Voor speciale gelegenheden biedt het museumcafé verschillende mogelijkheden, zoals lunches, diners, borrels of een high tea. Alles kan worden aangepast aan uw wensen en budget. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het museum via e-mail of telefoon: [email protected] / 050-3095818.

High tea 


Iets te vieren? Een afspraak met collega's, vrienden of familie? Combineer het met een gezellige High Tea in het Museumcafé of de Oranjerie. 

De High Teas bestaan uit verschillende hartige en zoete hapjes met een grote variëteit aan heerlijke theesoorten. 

Royal High Tea €25,-

 • Onbeperkt thee, ruime keuze uit diverse smaken en verse munt en gember thee
 • Glas Prosecco of vruchtensap
 • Sandwiches
 • Glaasje soep
 • Quiche
 • Wrap
 • Petit four's
 • Scones
 • Kokos koekjes
 • Bonbons
 • Macarons
 • Vers fruit

Prijzen zijn per persoon.

Reserveren is gewenst, uiterlijk 2 dagen van te voren. Eventuele dieetwensen en allergieën graag doorgeven zodat wij hier rekening mee kunnen houden. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »