Art The Hague Museum De Buitenplaats

Museum De Buitenplaats presenteert zich op Art The Hague

Van 26 tot en met 30 september zal Museum De Buitenplaats zich presenteren op Art The Hague, een eigenzinnige beurs voor hedendaagse kunst. De speciale aandacht die het museum schenkt aan tekenkunst zal hierbij centraal staan. Er wordt werk getoond van kunstenaars die in het museum hebben geëxposeerd en kunstenaar Richard Bolhuis zal ter plekke een wandtekening maken.

Art The Hague vindt plaats in de Fokker Terminal en wordt door kunstkenners en bezoekers gewaardeerd om de verrassende variatie aan kunst die getoond wordt. Tegelijkertijd hangt er een toegankelijke, informele sfeer waardoor kunstliefhebbers en galeriehouders makkelijk met elkaar in contact komen. Inhoudelijke kwaliteit staat er boven kwantiteit. In 2018, tijdens de zesde editie, wordt er extra ingezet op het inhoudelijke programma met presentaties, een symposium, lezingen, workshops en rondleidingen. Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor het medium tekenen.

Museum De Buitenplaats toont en verzamelt figuratieve kunst in de breedste zin van het woord en verbindt hiermee kunst, architectuur en natuur. In het bijzonder wordt in de collectie en programmering aandacht besteed aan het medium tekenen. Op Art The Hague presenteert het museum zes kunstenaars die deze lijn vertegenwoordigen: Richard Bolhuis, Kim Habers, Arno Kramer, Hans Lemmen, Paul van der Eerden en Terry Thompson. Deze kunstenaars hebben werken getoond in Museum De Buitenplaats, en van het merendeel bevinden zich ook werken in de vaste collectie.