Museum De Buitenplaats in het UMCG

Elk kwartaal wordt in het UMCG een selectie van kunstwerken geëxposeerd van een van de samenwerkingspartners of uit de collectie van het UMCG. Vaak is het een satelliettentoonstelling die aansluit bij een actueel thema of lopende tentoonstelling in een van de musea.

In deze editie van 'Beelden van Buiten' presenteert Museum De Buitenplaats een selectie uit zijn collectie. Behalve schilderijen van Michael Reynolds, Nicolaas Wijnberg, Matthijs Röling en Wout Muller zijn er sculpturen te zien van Margriet Barends, Charlotte van Pallandt, Gooitzen de Jong, Guus Hellegers en Theresia van der Pant.

Er wordt een verband gelegd met de tentoonstelling 'Nicolaas Wijnberg. De hoge hoed van Wijnberg', van 22 juni t/m 22 september te zien in Museum De Buitenplaats.