Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen Museum De Buitenplaats

1. Vooraf aan uw bezoek is het mogelijk om online een ticket te reserveren. Dit is echter niet meer verplicht, u kunt ook een ticket aan de balie kopen. Een ticket geeft toegang tot het hele museumcomplex: het Museumpaviljoen met de Museumwinkel, de Museumtuin en het Museumcafé. Het Nijsinghhuis is op vrijdagen toegankelijk aan de hand van een georganiseerde rondleiding die u vooraf kunt reserveren via [email protected] of door te bellen naar 050-3095818.

2. Vanaf 25 september: Geen corona-toegangsbewijzen voor een bezoek aan het museum. Voor het bezoek aan het museum hoeft u geen vaccinatie- of testbewijs te laten zien.

3. Vanaf 25 september: Wel corona-toegangsbewijzen voor het café en de concerten. Voordat u het café in kunt of een concert kunt bezoeken, moet u laten zien dat u gevaccineerd, getest of hersteld bent.
Hiervoor heeft u de CoronaCheck app nodig, die vervolgens in het museum wordt gescand. Download die dus van tevoren op uw telefoon en laat de QR-code zien aan onze medewerkers. Houd hierbij ook uw legitimatiebewijs bij de hand.

4. Handen desinfecteren. Bij de ingang van het museum en de zaal staat een desinfectiezuil. Hier kunt u uw handen desinfecteren.

5. 24 uur klachtenvrij. Wij verzoeken u om Museum De Buitenplaats enkel te bezoeken als u en uw huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Bij gezondheidsklachten verzoeken wij u om uw museumbezoek uit te stellen.

6. Volg de instructies. De museummedewerkers geven u instructies en houden de gang van zaken in de gaten. Bij vragen kunt u bij hen terecht.

7. Vanaf 25 september: 1,5 meter afstand is niet meer verplicht. Zowel bezoekers als medewerkers van het museum hoeven met ingang van 25 september niet meer verplicht 1,5 meter te houden. Mocht u dat wel prettig vinden, geef dit dan aan.

8. Het is enkel mogelijk om met PIN te betalen. In het museum, de winkel en in het Museumcafé kunt u alleen met PIN betalen.

9. Wij hebben een kleine garderobe voor jassen. Neem geen grote tassen mee, want deze zijn niet toegestaan in het museum. Maximale grootte van uw tas mag A4-formaat zijn. Jassen kunt u ophangen in onze onbewaakte garderobe.

10. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Mocht u het prettig vinden, kunt u hem altijd opdoen tijdens uw bezoek aan het museum, maar dit is sinds 26 juni niet meer verplicht.

We wensen u een prettig en ontspannen bezoek!
Team Museum De Buitenplaats

Check ook onze pagina Veelgestelde vragen voor meer informatie.