Kunst of kitsch? Ontdek het 5 april op de taxatiedag

Nieuwsgierig naar de waarde van uw kunstschatten? Kom dan op vrijdag 5 april naar de taxatiedag in Museum De Buitenplaats in Eelde. Taxateurs van het Venduehuis uit Den Haag staan van 12 tot 16 uur voor u klaar om uw kunst en antiek te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling.

Er zijn experts aanwezig op het gebied van Indische en Indonesische schilderkunst, oude en moderne Europese schilderkunst, Chinees porselein en Aziatica, zilver en sieraden. Per persoon is het toegestaan om maximaal 5 items te laten taxeren. Van grote objecten kunnen foto’s getoond worden.

Frans Leidelmeijer, voorheen bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, is op deze dag aanwezig voor de beoordeling van Indonesische schilderkunst, Balinese beelden, art nouveau en art deco.

De taxatie vindt plaats in het museumpaviljoen van Museum De Buitenplaats. Een entreebewijs voor het museum is niet nodig om aan de taxatie deel te nemen. Op dit moment toont het museum  stillevens van de kunstschilder Piet Sebens in combinatie met Aziatische keramiek uit de collectie van het Princessehof in Leeuwarden en de eigen collectie van de kunstenaar.

Houdt u er rekening mee dat de expositie op 5 april wellicht minder goed zichtbaar is in verband met de taxatiedag.

Aanmelden via: [email protected].