Leerlingen Terra Eelde in Museum De Buitenplaats

Expositie leerlingen Terra Eelde

Onder de titel ‘Hoe licht gedicht wordt’, exposeren leerlingen van Terra Eelde eigen gemaakte foto’s en gedichten in het museumcafé van Museum De Buitenplaats in Eelde.

Leerlingen uit de klassen 1C, 1D en 1L zullen hun werk daar tentoonstellen. Elke klas laat gedurende een week zien, hoe zij de foto’s en gedichten hebben verwerkt tot een prachtig geheel.

De foto’s en gedichten die de leerlingen in de maand februari maakten, onder de leiding van Sake Elzinga (fotograaf) en Trees Steeghs (poëet), komen samen in deze bijzondere tentoonstelling verspreid over drie weken.

Speciaal is, dat er voor elke klas een aparte opening zal zijn van hun tentoonstelling. Er zullen sprekers zijn en enkele gedichten worden voorgedragen. Voor deze gelegenheid worden de ouders van de leerlingen en de vrijwilligers van het museum uitgenodigd.

De opening van de tentoonstelling van klas 1L vond plaats op maandag 28 mei jl.

Klas 1D opent hun tentoonstelling op maandag 4 juni en klas 1C sluit de serie af met een opening op 11 juni.

Plaats van de openingen is het museumcafé. Iedere opening start om 15.30 uur.

‘Hoe licht gedicht wordt’ is een samenwerkingsproject van Museum De Buitenplaats en Terra Eelde. Het project wordt in drie jaar tijd ontwikkeld. Gedurende die drie jaar zijn er diverse vakspecialisten bij het project betrokken. De organisatie en uitvoering zijn volledig in handen van de docenten van Terra Eelde en de medewerkers van Museum De Buitenplaats. De ontwikkeling van dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Na afloop worden de werken nog voor een maand in het schoolgebouw van Terra tentoongesteld.

Leerlingen Terra Eelde hangen hun werk op in het museumcafé

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »