Nederlands Studenten Kamerorkest

17apr12:0013:00Nederlands Studenten Kamerorkest

Details

Op maandag 17 april 2023 geeft het Nederlands Studenten Kamerorkest, kortweg NESKO, een lunchconcert in het museum. Het is een generale repetitie voor het concert dat zij die avond in de Oosterpoort zullen gaan geven.

Ticket: € 15,00

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Tijd: 12:00 – 13:00 uur. De zaal gaat open om 11:30 uur.

Over het NESKO

Het NESKO is een projectorkest dat middels audities wordt samengesteld uit de 42 beste jonge amateurmusici van Nederland en staat dit jaar onder leiding van de dirigent Sander Teepen, onder meer bekend van het programma Maestro. Het orkest studeert in één week een uitdagend programma in waarna het een week lang op tournee gaat en concerten geeft door heel Nederland. Naast de reguliere concerten in bekende concertzalen, heeft het NESKO de traditie om ook een aantal lunchconcerten te verzorgen op bijzondere locaties. Deze concerten zijn bedoeld voor mensen die over het algemeen minder makkelijk in aanraking komen met klassieke muziek of niet in staat zijn om concerten te bezoeken.

Het thema van het Nederlands Studenten Kamerorkest 2023 luidt als volgt: “Nesko naar de natuur”. Met dit thema willen we de onvermijdelijke verbondenheid van natuur en muziek benadrukken. Er zal nadruk worden gelegd op de waarde die de natuur heeft voor de mens als plek van rust en bezinning en tegenpool van een druk (stads)leven, en mede daarom als inspiratiebron geldt voor vele componisten. Het NESKO wil haar publiek aansporen om meer in het nu te zijn, en te genieten van al het moois dat de natuur, en daarmee ook de muziek, te bieden heeft.

Foto: Veerle Bastiaanssen