Aanwinsten

Stichting Endowment De Buitenplaats verwierf in 2016 jaar de sculptuur Hours (2009) van kunstenaar Lotta Blokker. Het beeld werd op donderdag 16 november 2017 geplaatst in de dwaaltuin van Museum De Buitenplaats.

Hours is afkomstig uit Blokkers derde serie The Hour of the Wolf, in 2015 te zien in Museum De Fundatie in Zwolle. De levensgrote bronzen sculpturen uit de serie verbeelden de slapelozen. Mensen die de slaap niet kunnen vatten terwijl de wereld om hen heen tot rust is gekomen. Blokkers onderwerpen vertellen een eigen en vaak persoonlijk verhaal dat tegelijkertijd symbool staat voor de grote emoties in het leven: eenzaamheid, kwetsbaarheid, verlies en liefde. De levensechte beelden houden de mens een spiegel voor. Zo ook deze beelden die ons terugvoeren naar onze eigen slapeloze nachten.

Nog voor De Fundatie wijdde Museum De Buitenplaats een tentoonstelling aan het werk van Blokker. In de zomer van 2009 toonde het museum sculpturen uit de twee eerste series van Blokker: I am here now en Pietà. Naar aanleiding van die tentoonstelling verwierf het museum in datzelfde jaar een van de sleutelwerken uit de eerste serie: Atlas (2005). Het beeld heeft een prachtige plaats in de spiegelvijver van het museum.

Lotta Blokker (Amsterdam 1980) vertrok op haar negentiende naar Italië om aan de Florence Academy of Art beeldhouwen te studeren. Haar talent viel op en nog voor het einde van haar studie gaf ze zelf les. Haar werk is inmiddels in verschillende privé-collecties in Europa en de Verenigde Staten vertegenwoordigd en wordt regelmatig internationaal geëxposeerd. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »