Sprookje Undine Museum De Buitenplaats

Betoverend sprookje in Museum De Buitenplaats

Hoe klinkt het liefdesverhaal van een meermin en een ridder? Leefden ze lang en gelukkig?  In Undine nemen fluitiste Maartje Valk, pianiste Marlijn Helder en actrice Marcelle van der Velden je mee in een prachtig verhaal met schitterende muziek. De voorstelling is speciaal voor kinderen en wordt in het kader van de Oktobermaand Kindermaand gehouden.

Undine is een van de absolute hoogtepunten uit de literatuur voor fluit en piano. In dit duet voor fluit en piano, meermin en ridder, klinkt vriendschap, verdriet, liefde, angst en geluk. Andersens sprookje “de kleine zeemeermin” gaat terug op een nog ouder sprookje: Undine ( meermin) van Friedrich de la Motte Fouqué. Een undine of ondine is een elfachtige mythologische waternimf zonder ziel. Het liefdesverhaal van Undine en ridder Huldebrand is tijdloos en inspireerde Carl Reinecke tot het schrijven van zijn meesterwerk Undine voor fluit en piano.

Maartje Valk won in 2014 de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles. In oktober 2015 won zij het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten georganiseerd door de KNMO in de categorie conservatoriumstudent.

Marlijn Helder staat bekend om haar unieke muzikale interpretaties. Doordat Marlijn zowel pianist als componist is, heeft ze een speciaal inzicht in 20e eeuws repertoire en de muziek van levende componisten. Haar muziek wordt wereldwijd uitgegeven door Universal Edition en Le Chant du Monde, en uitgevoerd door o.a. het Rotterdams Philharmonisch en Orchestre Philharmonique de Radio France.

Het werk van Marcelle van der Velden kenmerkt zich door hartelijkheid, humor en het snel kunnen aanvoelen van en inspelen op allerlei mensen en situaties, waarbij zij haar publiek graag laat stralen en schitteren. Marcelle deed ruime ervaring op in vele mime, dans, en theaterproducties maar ook in diverse multimedia- beeldende en muziektheaterspektakels onder andere bij : Griftheater, Dogtroep, Vis a Vis, Het Muziektheater/ De Nederlandse Opera -Peter Greenaway.

Entree: €12,50/studenten €7,50/museum kaarthouders: € 5,-/vrienden €3,50 /jongeren tot 18 jaar  gratis