14 en 15 maart: masterclass Paul van der Eerden

Van 8 april t/m 17 juni 2018 presenteert Museum De Buitenplaats Paul van der Eerden. SAD ALCHEMY. Naast een selectie uit het oeuvre van de Rotterdamse kunstenaar uit de periode 1993 tot 2018 toont het museum de series Sad Alchemy en Bad BreathIn de aanloop naar deze tentoonstelling organiseren Museum De Buitenplaats, Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) en de Rijksuniversiteit Groningen gezamenlijk, onder de noemer Drawing North, een masterclass door Paul van der Eerden.

Paul van der Eerden © Lotte Stekelenburg / Museum Boijmans Van Beuningen

De internationaal bekende kunstenaar Paul van der Eerden geeft een Masterclass tekenen voor studenten / alumni van de bachelors en masters van Academie Minerva. Paul van der Eerden is één van Nederlands meest gewaardeerde tekenaars van dit moment. Zijn werk is opgenomen in de collecties van o.a. Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen Rotterdam en het Rijksmuseum. 

Academie Minerva, Museum De Buitenplaats en de vakgroep kunstgeschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen hebben gezamenlijk het 'tekeningen initiatief' Drawing North opgezet. Drawing North wil het tekenen stimuleren en breed onder de aandacht brengen met een verscheidenheid aan activiteiten zoals lezingen, tentoonstellingen en masterclasses. De masterclass van Paul van der Eerden is hierin een bijzondere bijdrage. De resultaten van de masterclass zullen worden opgenomen als een zelfstandige presentatie in de tentoonstelling SAD ALCHEMY. Een unieke kans dus!

Meld je bijtijds (vóór 12 maart) aan voor deze masterclass en ontwikkel je tekentalent onder 'meesterbegeleiding' van Paul van der Eerden. Tijden: woensdag 14 maart van 13 tot 20 uur, donderdag 15 maart van 10 tot 15 uur. Lokaal P1.02

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »