Verwacht: NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap

VERWACHT:
NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap
7 oktober t/m 3 december 2017

In het najaar van 2017 werkt Museum De Buitenplaats voor het eerst nauw samen met Noorderlicht ten tijde van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017: NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap.

NUCLEUS ('de kern') gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. De manifestatie staat in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te willen begrijpen en beheersen. Kunstenaars stellen zichzelf vaak dezelfde vragen als wetenschappers. De disciplines delen een onderzoekende impuls, waarbij originaliteit, creativiteit en een open geest cruciale uitgangspunten zijn. Wat is waarheid? Hoe kunnen we groeien als mens? Waarom gaat dat vaak goed, maar net zo vaak mis? In NUCLEUS gaan wetenschap en kunst een dialoog aan.

Museum De Buitenplaats zal het werk van een aantal vooraanstaande fotografen tonen, wier projecten zich op het snijvlak van kunst en wetenschap bevinden. Een van deze fotografen is de Amerikaan Caleb Charland. Charland laat zich inspireren door wetenschappelijke nieuwsgierigheid en verwondering. Hij toont de mysterieuze eigenschappen van alledaagse objecten en vertrouwde materialen. Elke foto begint met een vraag, het is als een raadsel dat Charland door een serie experimenten probeert op te lossen.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Tot 1 oktober kunt u gebruik maken van een aantrekkelijke early bird-korting!

Prijzen:

Passe-partout voor de vijf locaties in Groningen: € 15,- (vanaf 1 oktober € 17,50)

Passe-partout met catalogus € 27,50 (vanaf 1 oktober € 30,-)

Studenten Passe-partout € 8,- (vanaf 1 oktober € 10,-)

Op vertoon van het passe-partout krijg je 40% korting op de NUCLEUS-expositie in Museum De Buitenplaats. Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumkaart kunnen deze tentoonstelling gratis bezoeken.

De NUCLEUS-exposite in KINK in Assen is gratis toegankelijk en opent haar deuren op dinsdag 19 september vanaf 11 uur.

Beeld: Caleb Charland, Orange Battery, 2012