Nu te zien:

Michael Reynolds – An Englishman Abroad

07 juli t/m 1 oktober 2017

In 2008 kwam een groot legaat vanuit de Fillip Foundation naar Museum De Buitenplaats van de Engelse kunstenaar Michael Reynolds (1933-2008). Zijn bekendheid verwierf hij met zijn portretten, maar hij schilderde ook veel landschappen en stillevens. Hij won vele prijzen en kreeg talloze opdrachten. Vanaf 2000 woonde hij tijdens de zomer in Groningen en in de winter in het Italiaanse Perugia. Daarnaast was hij de oprichter van de kunsttentoonstelling The Discerning Eye waar het werk van niet-erkende kunstenaars onder de aandacht werd gebracht. Zijn eigen werk kenmerkt zich door een licht handschrift en mooi kleurenpalet in een figuratieve beeldtaal, waarin veel aandacht is voor stofuitdrukking en gevoel.

MuseumTV heeft een aantal mooie video's over de tentoonstelling 'Michael Reynolds. An Englishman Abroad' gemaakt. Onze directeur Patty Wageman vertelt over deze bijzondere kunstenaar en zijn tentoongestelde werk. U kunt de video's hier bekijken.

In onze museumwinkel vindt u de gelijknamige catalogus die bij deze tentoonstelling is verschenen. 

Ook voor kinderen is het leuk om de tentoonstelling te bezoeken. Bij de ingang van de tentoonstelling vindt u speurboekjes en denksleutels die kinderen spelenderwijs stimuleren om na te denken over de kunstwerken in de zaal. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »