Kindermiddag Tentoonstelling De Appel Kindermiddag Tentoonstelling De Appel
De tuin ontdekken met zintuigenkistjes De tuin ontdekken met zintuigenkistjes
Denksleutels

Kinderen

Herfstvakantie

Deze herfstvakantie is het in het museum extra spannend en leuk! Bezoek de fotografietentoonstelling 'NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap' of ga zelf met je fotocamera of telefoon aan de slag!

Dinsdag 24 oktober organiseren we van 14.00 tot 15.30 een workshop kunstfoto'smaken.

Na het bekijken van de tentoonstelling 'Nucleus, de verbeelding van wetenschap', onderdeel van de Noorderlicht 2017 Internationale Fotomanifestatie, krijg je een korte uitleg over de techniek van de (smartphone)camera en fotografie. En daarna gaan we creatief aan de slag zodat jij zelf echt unieke kunstfoto's kunt maken.

Doe mee met de museumkidsweek-selfie wedstrijd! Maak een spannende selfie in het museum met het gratis fotoframe. Stuur je selfie op naar de site van de museumkidsweek en maak kans op een museumtrip voor het hele gezin! Fotoframes zijn bij de balie verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je op de website van Museumkids terecht. 

Ontdek de tentoonstelling

Denksleutels

Denksleutels zijn verrassende vragen die de verbeelding prikkelen, het associëren stimuleren en daarmee het creatief denken bevorderen. Bij iedere tentoonstelling liggen er denksleutels klaar die door volwassenen gebruikt kunnen worden om met kinderen in gesprek te gaan over kunst, het museum en de kunstwerken in de tentoonstelling. 

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Kosten: geen

Speurboekjes

Speurboekjes laten kinderen op een actieve en speelse manier de tentoonstelling beleven. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en dagen uit tot onderzoeken. Een speurboekje bevat verschillende kijk-en speuropdrachten die kinderen stimuleren om gericht te kijken naar de kunstwerken in de zaal. 

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Kosten: geen

Zintuigenkistjes

De tuin beleven door te kijken, ruiken, voelen en luisteren. Wie zijn zintuigen bewust inzet ontdekt veel meer! Over planten en dieren in de tuin, maar ook over texturen en geluiden. In de zintuigenkistjes zitten acht afwisselende zintuigopdrachten.

Voor kinderen van 4 t/m 8 jaar.
Kosten: geen

De denksleutels, speurboekjes en zintuigenkistjes kunt u ophalen bij de balie van het museum. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »