Podium

De tentoonstellingen in Museum De Buitenplaats en de Museumtuin, in het Drentse Eelde, zijn al jaren de achtergrond van middag- en avondconcerten. Op de zondagmiddagen wordt gedurende een uur kamermuziek ten gehore gebracht of dichtkunst voorgedragen. Altijd door gerenommeerde musici en dichters, voor een publiek dat kan oplopen tot 250 liefhebbers.

 

De optredens vinden plaats in de museumzaal, bij mooi weer en als het programma zich hiervoor leent, op het buitenpodium, met de toehoorders gezeten in het amfitheater van buxushagen. Ook grotere ensembles worden regelmatig geprogrammeerd. Naast jong-talentconcerten streeft Museum De Buitenplaats naar een gevarieerd programma met aandacht voor verschillende muziekgenres, dans, lezingen en veel bijzondere evenementen waarbij we tuin, oranjerie en het museumpaviljoen met elkaar verbinden.

 

Prijzen (altijd inclusief toegang tot de tentoonstelling en museumtuin):

Aanvang: 14:00 (tot ongeveer 15:00 uur)
Entree: € 12,50
Vrienden van De Buitenplaats: €3,50
Museumkaarthouders: 
€ 5,00

Voor andere tijden kan een afwijkende entreeprijs gelden. 

Bij vragen of onduidelijkheden verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Kort voor de uitvoering wordt besloten of het concert binnen in de museumzaal of buiten in het theater plaatsvindt. Wordt het concert binnen gehouden; dan is de tentoonstelling niet te bezichtigen gedurende het concert.

Klik hier voor de podiumagenda. 

Omdat de klassieke zondagmiddagconcerten in de tentoonstellingszaal worden gehouden is het tijdens de zondagmiddagconcerten niet mogelijk om de tentoonstelling te bezoeken


Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »