Peter de Grote Festival met Maurice Ravel 2

Maandag 31 juli
20.15 uur

Op 31 juli kunt in het kader van het Peter de grote Festival genieten van een optreden van Maurice Ravel 2.

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat de Franse componist Maurice Ravel overleed. Samen met Claude Debussy heeft Ravel het gezicht bepaald van de Franse muziek in het begin van de 20e eeuw. Een uiterste verfijning en een geraffineerd kleurgevoel kenmerken zijn stijl. Die kleurgevoeligheid wist hij meesterlijk om te zetten in de instrumentatie van zijn werken. Denkt u daarbij maar aan de Bolero en aan Daphnis en Chloé. Ravel wist echter ook in zijn kamermuziek deze kenmerken te perfectioneren. In twee programma's wordt het grootste deel van zijn oeuvre voor kleine bezettingen uitgevoerd, afgewisseld door liedcycli van zijn leraar, beschermer, inspiratiebron en vriend Gabriël Fauré.

Eva Stegeman, viool; Ilona Timchenko, piano; Esther Kuiper, mezzsopraan; Yoram Ish-Hurwitz, piano; Floor Le Coultre, viool; Will McLeish, cello en Ivan Penkov, piano, vertolken een programma met werken van voornamelijk Maurice Ravel.

Entree € 24,- / vrienden MDB € 22,-
Kaartverkoop via www.peterdegrotefestival.nl
Op vertoon van uw toegangskaartje krijgt u de gehele dag gratis toegang tot onze huidige tentoonstelling Michael Reynolds. An Englishman Abroad.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »