Canto Quartet

Canto Quartet

Zondag 24 september
14.00 uur / Canto Quartet

Het Strijkkwartet wordt gevormd door: Annet Verboom, Guillem Cabré Salagre, Carlos Delgado Antequera, Teodora Nedyalkova. Op het programma staan werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Dmitri Sjostakovitsj en Anton Webern. Mede mogelijk gemaakt door de familie Labberté-Hoedemaker.

Lees verder »
Ana Gaceva, piano

Ana Gaceva, piano

Zondag 01 oktober
14.00 uur / Ana Gaceva, piano

In het kader van een cultureel uitwisselingsprogramma met Macedonië nam de bij ons bekende pianist Marcel Worms het initiatief om Ana Gaceva te vragen een werk van Jana Andreevska, componist uit haar land, ten gehore te brengen op ons podium. Op het programma staan verder werken van Maurice Ravel, Joseph Haydn, Robert Schumann en Franz Liszt.

Lees verder »
Messian Ensemble

Opening NNO kamermuziekseizoen met Messian Ensemble

Zondag 08 oktober
14.09 uur

Het Messian Ensemble bestaat uit Sergei Bolotny, viool; Noelle Weidmann, cello; Joost van Rheeden, klarinet en Keiko Sakuma, piano. Programma: “Quator pour le fin du temps”. Een van de meest gespeelde werken van Olivier Messian die krijgsgevangen werd genomen in 1940 bij Verdun en dit stuk schreef in het kamp Görlitz.

 

Lees verder »
De rode vogel, Museum De Buitenplaats

Oktobermaand, Kindermaand - Familievoorstelling De rode vogel naar het boek van Astrid Lindgren

Zondag 15 oktober
14.00 uur

Vertelster Herma van Piekeren, brengt samen met Jan Vermaning, bugel, Anita Jongerman, viool, en Anna Buijze, piano, het verhaal “De rode vogel” van de bekende Zweedse schrijfster Astrid Lindgren tot leven.

Lees verder »

Berlage Quartet - De weg naar de vrijheid met medewerking van auteur Jan Brokken

Zondag 05 november
15.00 uur

Het kwartet komt met een nieuw programma waarin woord en muziek elkaar versterken. Op het programma staan werken van componisten die niet in vrijheid konden componeren; Fratres van Arvo Pärt; het 8este strijkkwartet van Dmitri Sjostakovits; filmmuziek van Hanns Eisler en swingende werken van Ervín Schulhoff. Jan Brokken leest uit eigen werk bijpassende verhalen over (de weg naar de) vrijheid voor.

Lees verder »
Marijke Verhoeven

Vertelsalon met Marijke Verhoeven

Zondag 12 november
16.00 uur

Plaatsgenoot, auteur Marijke Verhoeven debuteerde in 2012 met de thriller Onder invloed. Haar werk wordt uitgegeven onder het genre thriller, maar kenmerkt zich vooral door een verrassende combinatie van spanning, romantiek en een vleugje humor. In juli 2017 verschijnt De laatste adem.

Lees verder »

Menschen-Worte,

Zondag 26 november
15.00 uur

Een muziek theatraal programma rond gedichten van Hans Arp. De gedichten geven een absurdistische, humoristische maar ook lyrische en filosofische kijk op ‘mensen’ en (hun) ‘woorden’. ‘Mensen’ die door hun gedrag of hun uiterlijk op allerlei manieren tot de verbeelding kunnen spreken. En ‘woorden’, die een zo grote invloed hebben op ons menselijk bestaan, waarmee we communiceren met de ander en die ons eigen denken wezenlijk bepalen. 

Lees verder »
Mitsuko Saruwatari

Mitsuko Saruwatari, piano

Zondag 10 december
15.00 uur

Ontmoeting met de in Amsterdam wonende Japanse pianiste Mitsuko Saruwatari die studeerde aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo en met een stipendium bij Willem Brons.

Lees verder »

Familievoorstelling Kerstspoken door het Grieg Pianoduo

Zondag 17 december
15.00 uur

Het Grieg Pianoduo brengt “Kerstspoken” met precies die spannende, treurige of vrolijke muziek die er voor zorgt dat je helemaal in het verhaal zit, zoals we gewend zijn van Siebert Nix en Elles van der Heiden. Zo luister je naar een prachtig verhaal verweven met pianomuziek van allerlei beroemde componisten. Elles en Siebert dragen het verhaal zelf voor, spelen piano, acteren en maken er een heerlijke voorstelling van! 

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »