Caleb Charland NUCLEUS Museum De Buitenplaats

Nu te zien: NUCLEUS, de verbeelding van wetenschap

Voor het eerst werkt Museum De Buitenplaats in Eelde samen met Noorderlicht. Van 7 oktober t/m 3 december 2017 is het museum een van de zeven locaties van de 24e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie ‘NUCLEUS | de verbeelding van wetenschap’.

De fotomanifestatie NUCLEUS ('de kern') gaat over wetenschap en de verbeelding ervan door fotografen en kunstenaars. De tentoonstellingen staan in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te willen begrijpen en beheersen. Museum De Buitenplaats toont het werk van een aantal vooraanstaande internationale fotografen, wier projecten zich op het snijvlak van kunst en wetenschap bevinden: Caleb Charland (VS), Tjibbe Hooghiemstra (NL), het duo Kahn/Selesnick (VS) en Ulrike Schmitz (DE).

Het is mogelijk om een passe-partout voor de vijf locaties in Groningen aan te schaffen. In Museum De Buitenplaats krijg je 40% korting op de entreeprijs van de NUCLEUS-expositie op vertoon van het passe-partout. Daarnaast geeft de Museumkaart gratis toegang tot deze tentoonstelling. De NUCLEUS-exposite in KINK in Assen is gratis toegankelijk. Passe-partouts zijn online via de website van Noorderlicht te koop of bij de deelnemende locaties (KINK uitgezonderd). Ter gelegenheid van de manifestatie verschijnt een publicatie in het Nederlands en in het Engels.