Michael Reynolds op MuseumTV!

MuseumTV heeft een aantal mooie video's over de tentoonstelling 'Michael Reynolds. An Englishman Abroad' gemaakt. Onze directeur Patty Wageman vertelt over deze bijzondere kunstenaar en zijn tentoongestelde werk. Klik hier voor een voorproefje! 

Bekijk ook onze pagina op de website van MuseumTV, hier vindt u onder andere een interessante minidocumentaire over het museum en de huidige tentoonstelling.

MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland. Het gekozen format zijn mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers. 

MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Sinds de livegang vorig zomer brengt het platform ruim 75 musea in beeld. Van het Rijksmuseum tot het Doe Museum en Museum De Buitenplaats.

Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea en cultureel erfgoed. Toch zijn het doorgaans de grotere of bekendere musea, de zogenaamde 'Top 10' die de mediale aandacht krijgen en het meeste publiek bereiken. MuseumTV wil ook de kleinere en minder bekende musea in de schijnwerpers zetten en publieksbereik voor hen genereren. 

'Wij willen de mensen laten zien hoeveel prachtige musea en erfgoed ons land heeft en ze uitnodigen op ontdekkingstocht te gaan', aldus Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform. 'MuseumTV is het grootse en meest inclusieve digitale museum van Nederland. Een ware schatkist, toegankelijk voor iedereen, ook voo rmensen die bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom aan huis gebonden zijn.'

Michael Reynolds op MuseumTV!
MuseumTV heeft een aantal mooie video's over de tentoonstelling Michael Reynolds. An Englishman Abroad gemaakt. Hieronder vindt u alvast een voorproefje.

Op onze pagina op de website van MuseumTV kunt u nog twee korte fragmenten en een minidocumentaire bekijken.

MuseumTV is een video on demand platform dat een overzicht biedt van tentoonstellingen, musea en erfgoed in heel Nederland.
Het gekozen format zijn mini-documentaires van hoge kwaliteit, gemaakt door professionele documentaire- en filmmakers.
MuseumTV is opgericht om kunst en erfgoed voor een breder publiek toegankelijk te maken en het publieksbereik voor Nederlandse musea te vergroten. Sinds de live-gang vorige zomer brengt het platform intussen ruim 75 musea in beeld. Van het Rijksmuseum tot het Doe Museum en Museum De Buitenplaats.
 
Nederland heeft een ongekende rijkdom aan musea en cultureel erfgoed.
En toch zijn het doorgaans de grotere of bekendere musea, de zogenaamde 'Top 10' die de mediale aandacht krijgen en het meeste publiek bereiken. MuseumTV wil ook de kleinere en minder bekende musea in de schijnwerpers zetten en publieksbereik voor hen  genereren.
 
Wij willen de mensen laten zien hoeveel prachtige musea en erfgoed ons land heeft en ze uitnodigen op ontdekkingstocht te gaan“, zo Marieke van der Donk, directeur en oprichter van het platform, „MuseumTV is het grootste en meest inclusieve digitale museum van Nederland. Een ware schatkist, toegankelijk voor iedereen, ook mensen die bv door ziekte of ouderdom aan huis gebonden zijn.“
 

 

Onze directeur Patty Wageman vertelt over de tentoonstelling Michael Reynolds. An Englishman Abroad

 

 

 


Nieuwe menukaart Museumcafé
Bij een nieuwe tentoonstelling hoort natuurlijk ook een nieuwe menukaart!
 

 

 

 

Nijsinghhuisweken

 

 

Tijdens de Nijsinghhuisweken kunt u het Nijsinghhuis bezoeken met een rondleiding. De rondleidingen starten om 11:30, 13:30 en 15:30 uur. De rondleiders nemen u graag mee op verhalenreis door dit prachtige gebouw.

Dit fraai gerestaureerde zeventiende-eeuwse Rijksmonument vormde het uitgangspunt voor Museum De Buitenplaats. Initiatiefnemers van dit museum zijn de eigenaars-bewoners van het Nijsinghhuis, Jos en Janneke ( † 2007) van Groeningen-Hazenberg.

Een aantal ruimtes in het Nijsinghhuis is in de loop der jaren beschilderd door figuratief werkende kunstenaars. Matthijs Röling startte in 1983 met de 'blauwe kamer'. Daarna volgden de bibliotheek en later de wanden van de entreehal. Eerder al voorzag hij hier samen met Wout Muller het plafond van een sterrenhemel. Wout Muller schiep in het achterhuis een erotisch kabinet. De ramen van dit kabinet kijken uit op de tuin, prominent aanwezig op de geschilderde panelen. Pieter Pander voorzag de achterwand van het koetshuis van een wandschildering. Verder beschilderden Clary Mastenbroek en Olga Wiese elk een vertrek in het bovenhuis.

Nijsinghhuisweken augustus: 

  • di 1 augustus t/m zaterdag 5 augustus 2017
  • di 29 augustus t/m zaterdag 2 september 2017

Voor een bezoek aan het Nijsinghhuis dient u te reserveren, dit kan via de e-mail op secretariaat@museumdebuitenplaats.nl of telefonisch op werkdagen van 09:00-13:00 uur op 050-309 5818. 

Omdat het Nijsinghhuis een historisch pand is met veel trappen en opgangen is het helaas niet toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. 

 

 

 

MuseumSessie Hannah Schoonbeek
Vrijdag 4 augustus 15.30-16.15


Ook dit jaar organiseert Museum De Buitenplaats weer MuseumSessies. Tijdens deze sessies spelen de leukste singer-songwriters. De MuseumSessies op vrijdagmiddag zijn gratis toegankelijk. Met mooi weer op het prachtige buitenpodium, en anders in het café van het museum. Voor deze editie hebben we op 4 augustus de volgende act staan: Hannah Schoonbeek.

Hannah is een 18 jarige singer-songwriter uit Weerdinge. Ze zingt en speelt vooral country & pop, maar ook andere stijlen zitten in haar repertoire. Na haar middelbare school wil ze graag naar het conservatorium. Hannah is een kleine meid met dromen groter dan zijzelf!

 

 

 

Heeft u vrienden, familieleden of collega's die ook graag de nieuwsbrief zouden willen ontvangen? Inschrijven is mogelijk via deze link. Onderaan deze nieuwsbrief staat tevens een link om deze mail door te sturen.

 

MuseumSessie Kris Vesseur
Vrijdag 11 augustus 15.30-16.15


Haar ambivalente relatie met de muziek voert Kris Vesseur langs de metal en jazz om uiteindelijk uit te komen bij het songwritersgenre. Het Nederlands vervangt vanaf 2015 het Engels en poëzie en muziek vloeien naadloos in elkaar over. Haar liefde voor taal komt tot uiting in zowel gesproken als gezongen teksten. Kris Vesseur schrijft en zingt en tekent, soms met uitzonderlijke moeite vanwege het persoonlijke karakter van haar werk, soms met euforische vreugde omdat zij het leven lief heeft.

 

 

 

Wij zijn er trots op om aan te mogen kondigen dat de door ons samengestelde succesvolle tentoonstelling High winds move slowly. Arno Kramer en Henk Visch van 19 augustus tot 29 oktober 2017 in The Model in Sligo, Ierland te zien zal zijn.

Voor meer informatie zie de website van The Model: http://themodel.ie/exhibitions/high-winds-move-slowly

 

 

 

MuseumSessie Ellen ten Damme
Donderdag 24 augustus 20.00-22.00


Een rasartiest als Ellen ten Damme behoeft eigenlijk geen introductie meer. Museum De Buitenplaats is bijzonder vereerd dat deze super woman van de theaterwereld de MuseumSessies van 2017 zal afsluiten. Ellen is niet enkel zangeres, maar ook actrice, acrobate, danseres, muzikant, schrijfster en componiste. Toch is ze in haar hart vooral muzikant gebleven. Met haar soepele en intense stem lijkt ze elk genre aan te kunnen. Bovendien schrijft ze haar eigen liedjes en speelt ze viool, piano en gitaar. We zijn dan ook verheugd dat dit multitalent, dat eerder op Noorderslag, Pinkpop en Lowlands optrad, ons programma dit jaar afsluit!

Voorprogramma Ruud Fieten
Ruud Fieten is een 27-jarige songwriter uit Meppel. Gezegend met een warme, intrigerende stem brengt hij zijn eigenzinnige folk liedjes. Soms klein en tekst-georiënteerd, soms luid en energiek, maar altijd rauw en betekenisvol. Fieten bracht in 2015 zijn eerste opnames in eigen beheer uit in de vorm van de EP IN ORBIT. De EP werd goed ontvangen en ontving een aantal lovende recensies van alternatieve muziekblogs. Na de release speelde Ruud in 2016 op Eurosonic en was hij één van de 25 meest geboekte acts van de Popronde, waarmee hij in het najaar maar liefst 26 shows speelde in 19 steden.

INMIDDELS UITVERKOCHT
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »