Arno kramer en Henk Visch in The Model

Arno Kramer en Henk Visch in Ierland

Zaterdag 19 augustus opende de tentoonstelling 'High winds move slowly. Arno Kramer en Henk Visch' in The Model, Sligo, Ierland. The Model is een van Ierlands meest toonaangevende hedendaagse kunstcentra. De succesvolle dubbeltentoonstelling toont werk van de tekenaar Arno Kramer (1945) en de beeldhouwer Henk Visch (1950). Arno Kramer maakt voornamelijk tekeningen en zogenaamde tekeningeninstallaties, terwijl voor Henk Visch het vervaardigen van sculpturen centraal staat. Museum De Buitenplaats heeft het oeuvre van beide kunstenaars voor het eerst in één tentoonstelling samengebracht. 'High winds move slowly. Arno Kramer en Henk Visch' zal van 19 augustus t/m 29 oktober 2017 in The Model te bezichtigen zijn.

Net als destijds in Museum De Buitenplaats werd de tentoonstelling geopend met een dansperformance van choreograaf en danseres Iris Reyes. Haar choreografie was een kunstwerk op zich en welfde zich naar de tentoongestelde werken. Daarnaast was er een optreden van The Murphy Beds (Jefferson Hamer and Eamon O’Leary). Het optreden van The Murphey Beds markeerde het begin van het muziekprogramma 'Undercurrents, Divergent Paths in Contemporary FolK', een eigentijdse kennismaking met de traditionele Folk muziek.