Podium

Workshop kunstfoto's maken voor kinderen

Dinsdag 24 oktober
14:00 uur

De camera op je smartphone gebruik je waarschijnlijk al vaak. En natuurlijk weet jij heel goed hoe je selfies moet maken. Maar weet jij eigenlijk hoe de camera werkt? En hoe kun jij jouw foto's nog mooier, beter en unieker maken?

Lees verder »

Berlage Quartet - De weg naar de vrijheid met medewerking van auteur Jan Brokken

Zondag 05 november
14:00 uur

Het kwartet komt met een nieuw programma waarin woord en muziek elkaar versterken. Op het programma staan werken van componisten die niet in vrijheid konden componeren; Fratres van Arvo Pärt; het 8este strijkkwartet van Dmitri Sjostakovits; filmmuziek van Hanns Eisler en swingende werken van Ervín Schulhoff. Jan Brokken leest uit eigen werk bijpassende verhalen over (de weg naar de) vrijheid voor.

Lees verder »
Marijke Verhoeven

Vertelsalon met Marijke Verhoeven

Zondag 12 november
15:00 uur

Plaatsgenoot, auteur Marijke Verhoeven debuteerde in 2012 met de thriller Onder invloed. Haar werk wordt uitgegeven onder het genre thriller, maar kenmerkt zich vooral door een verrassende combinatie van spanning, romantiek en een vleugje humor. In juli 2017 verschijnt De laatste adem.

Lees verder »

Menschen-Worte,

Zondag 26 november
14:00 uur

Een muziek theatraal programma rond gedichten van Hans Arp. De gedichten geven een absurdistische, humoristische maar ook lyrische en filosofische kijk op ‘mensen’ en (hun) ‘woorden’. ‘Mensen’ die door hun gedrag of hun uiterlijk op allerlei manieren tot de verbeelding kunnen spreken. En ‘woorden’, die een zo grote invloed hebben op ons menselijk bestaan, waarmee we communiceren met de ander en die ons eigen denken wezenlijk bepalen. 

Lees verder »
Mitsuko Saruwatari

Mitsuko Saruwatari, piano

Zondag 10 december
14:00 uur

Ontmoeting met de in Amsterdam wonende Japanse pianiste Mitsuko Saruwatari die studeerde aan de Toho Gakuen School of Music in Tokyo en met een stipendium bij Willem Brons.

Lees verder »

Familievoorstelling Kerstspoken door het Grieg Pianoduo

Zondag 17 december
14:00 uur

Het Grieg Pianoduo brengt “Kerstspoken” met precies die spannende, treurige of vrolijke muziek die er voor zorgt dat je helemaal in het verhaal zit, zoals we gewend zijn van Siebert Nix en Elles van der Heiden. Zo luister je naar een prachtig verhaal verweven met pianomuziek van allerlei beroemde componisten. Elles en Siebert dragen het verhaal zelf voor, spelen piano, acteren en maken er een heerlijke voorstelling van! 

Lees verder »

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Archief »