18 juli Open Tuinen Dag

Op dinsdag 18 juli is onze prachtige museumtuin de hele dag gratis toegankelijk voor leden van de Open Tuinen Gids.

De tuin van Museum De Buitenplaats te Eelde werd ontworpen in samenspraak tussen Janneke van Groeningen-Hazenberg en Copijn Utrecht. In de zomer van 2000 ging de tuin open voor publiek. De tuin heeft een organisch en een formeel gedeelte. Het organische deel van de tuin sluit aan bij de architectuur van het museumpaviljoen en gaat over in het dak ervan. In dit deel ligt ook de beeldentuin met beelden van onder andere Lotte Blokker. Achter het Nijsinghhuis bevindt zich de geometrische tuin met spiegelvijver, appelhof, stinzenpad en spectaculaire bloemenborders. In dit gedeelte is ook een slangenmuur met rozen en druiven.